MAJKA MRTVU BEBU STAVILA U MAŠINU ZA VEŠ: Obdukcija dokazala da je dete rođeno živo, ISPLIVALI JEZIVI DETALJI
Foto: Shutterstock

UŽAS

MAJKA MRTVU BEBU STAVILA U MAŠINU ZA VEŠ: Obdukcija dokazala da je dete rođeno živo, ISPLIVALI JEZIVI DETALJI

Planeta -

Žena (32) iz Sučave u Rumuniji rodila je bebu kod kuće i novorođenče sakrila u veš mašinu, da bi potom otišla u bolnicu sa obilnim krvarenjem i tražila medicinsku pomoć. Kasnije je utvrđeno da beba nije umrla na porođaju već je zadavljena.

Preliminarni nalazom obudukcije utvrđeno je da je mališan rođen u terminu živ, a da je kasnije udavljen. Prvobitno se verovalo da je dečak rođen mrtav što se ispostavilo kao pogrešno.

Ona je otišla na pregled 14. marta zbog obilnog krvarenja ali je u bolnici negirala trudnoću, međutim, sve je izašlo na videlo kada su je lekari pregledali.

Kako prenose rumunski mediji, navodno njena porodica nije znala za trudnoću. Međutim, kada je stigla u bolnicu sa komplikacijama opasnim po život, saznalo se šta je uradila.

Medicinsko osoblje je slučaj odmah prijavilo policiji, a mlada žena je tokom saslušanja priznala nadležnim organima šta je uradila i gde je sakrila tek rođenu bebu.

"Opštinska bolnica Vatra Dornei je dana 14.03.2024. godine obavestila policiju opštine Vatra Dornei u vezi sa činjenicom da se 32-godišnja žena javila u ovu medicinsku ustanovu sa vaginalnim krvarenjem, zbog sumnje na prekid tok trudnoće u toku Iz preliminarnih razgovora sa ženom i medicinskog osoblja i policije, žena je negirala da je izvršila abortus, ukazujući samo na ginekološke probleme aspekt izvršenja krivičnog dela prekida trudnoće iz člana 201. Krivičnog zakonika i naložio lekarsko-pravni pregled od strane specijaliste Službe za pravnu medicinu u Sučavi", navodi se u saopštenju policije Sučeva.

U toku dana 15.03.2024.godine izvršen je medicinsko-pravni pregled kojim je utvrđeno da su prikazane povrede posledica rođenja fetusa pod uslovima koji se utvrđuju u krivičnom spisu. Iako je žena u početku negirala postojanje trudnoće, porođaja i bilo kojih drugih aspekata kriminalne prirode, ona je pred sprovedenim dokazima priznala rođenje fetusa, a da nije mogla da precizira da li je on živ i održiv, aspekte koji će biti utvrđeno nakon obdukcije. Žena je navela i lokaciju na kojoj je sakrila fetus, odnosno veš mašinu u jednoj prostoriji kuće. Naloženo je da se izmeni pravna kvalifikacija u izvršenju krivičnog dela ubistva ili povrede novorođenčeta koje je izvršila majka, delo predviđeno čl. 200 stav 1 KZ. Predstoji obdukcija fetusa i naložene procesne i procesne mere uz koordinaciju tužioca nadležnog tužilaštva", dodali su.

Tridesetdvogodišnja majka je psihijatrijski pregledana, a lekari su konstatovali da je pronicljiva. Stoga ona u ovom trenutku istrage ne može tvrditi da nije znala šta radi. Najverovatnije će se protiv majke sada voditi istraga za ubistvo.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: A.N.)

Bonus video:

03:50

UŽAS! MAJCI UKRALI BEBU, A REČENO JOJ DA JE PREMINULA! Advokat: Grob deteta ne postoji, rekli joj: Mladi ste dobićete drugo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track