NOVE SANKCIJE PROTIV IRANA: Amerika i Velika Britanija uvele embargo zbog napada na Izrael
Foto: Shutterstock

NOVE SANKCIJE PROTIV IRANA: Amerika i Velika Britanija uvele embargo zbog napada na Izrael

Planeta -

SAD i Velika Britanija su uvele danas nove sankcije protiv Irana pošto je ta zemlja u subotu napala Izrael dronovima i raketama.

Američko ministarstvo finansija navelo je da su SAD uvele sankcije protiv 16 pojedinaca i dva preduzeća koji su omogućili proizvodnju iranskih dronova, uključujući tipove motora koji pokreću dronove "šahid" koji su korišćeni u napadu na Izrael 13. aprila.

Ministarstvo navodi da Vašington uvodi sankcije i prema pet iranskih kompanija koje obezbeđuju komponente za jednog od najvećih iranskih proizvođača čelika, kompaniju KSC, kao i prema tri podružnice iranskog proizvođača automobila "Bahman Group", za koji se navodi da je materijalno podržao Korpus iranske revolucionarne garde, preneo je Rojters.

Britanija je saopštila da je uvela sankcije protiv nekoliko iranskih vojnih organizacija, pojedinaca i subjekata uključenih u iransku industriju bespilotnih letelica i balističkih raketa.

Lideri EU su u sredu odlučili da pojačaju sankcije prema Iranu nakon napada Teherana na Izrael.

Iran kaže da je izveo napad 13. aprila na Izrael u znak odmazde zbog izraelskog napada na iranski konzulat u Damasku 1. aprila.

Kurir.rs/Novosti/Preneo: P. P.

Bonus video:

05:55

IRAN JE UDAROM NA IZRAEL SAČUVAO OBRAZ PROTIV MOĆNOG NEPRIJATELJA Rakić: Nisu više američko čedo, nismo još videli sve u SUKOBU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track