NOVA DRAMA NAKON ISTORIJSKIH POPLAVA: Krokodili pobegli iz prirodnih staništa VLASTI UPOZORAVAJU DA ZVERI MOGU BITI BILO GDE
Foto: Sylvain Cordier / AFP / Profimedia

užas

NOVA DRAMA NAKON ISTORIJSKIH POPLAVA: Krokodili pobegli iz prirodnih staništa VLASTI UPOZORAVAJU DA ZVERI MOGU BITI BILO GDE

Planeta -

Iranske vlasti upozoravaju da su krokodili pobegli iz svojih prirodnih staništa nakon što su nezapamćene poplave pogodile jugoistok zemlje!

Tri radnika na izgradnji puteva su prema navodima iranske državne agencije IRNA poginula u poplavama do kojih je došlo nakon što je rekordna oluja pogodila Bliski istok. Obilni pljuskovi i poplave koje su usledile pogodile su iranske provincije Bender Abas, Kerman i Sistan i Beludžistan.

- Reke su se izlile dok su brane dostigle kapacitet što je dovelo do velike materijalne štete - navodi agencija.

Video snimci koje su emitovali državni mediji IRNA i Tasnim pokazuju velike poplave i ljude koji koriste čamce za spasavanje drugih.

Odeljenje za životnu sredinu u Sistanu i Beludžistanu izdalo je upozorenje naglašavajući zabrinutost zbog toga što su krokodili proterani iz svojih prirodnih staništa. Stanovnicima je rečeno da izbegavaju nepotrebna putovanja u blizini obala reke Bahu Kalat odnosno močvara i drugih staništa divljih životinja dok se poplavne vode u potpunosti ne povuku i uslovi se ne stabilizuju.

Jugoistočna iranska pokrajina Sistan i Beludžistan inače je dom indijskih krokodila, a prema procenama stručnjaka populacija broji oko 500 jedinki.

Iranski Crveni polumesec je u međuvremenu spasio 43 putnika iz dva autobusa koja su bila zarobljena u poplavama na putu na jugoistoku.

Oluja, koja je pogodila zemlje u regionu, uključujući Ujedinjene Arapske Emirate i Oman, zadesila je Iran kasno u utorak i sredu.

(Kurir.rs/CNN/Preneo Z.Ko/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track