POGINUO JEDAN OD NAJBOLJIH RUSKIH RATNIH IZVEŠTAČA: Kolonu napao roj dronova, uspeo da izbegne prvi napad, ali drugi bio KOBAN
Foto: Telegram printscreen

tuga

POGINUO JEDAN OD NAJBOLJIH RUSKIH RATNIH IZVEŠTAČA: Kolonu napao roj dronova, uspeo da izbegne prvi napad, ali drugi bio KOBAN

Planeta -

Vojni dopisnik Semjon Jeremin (42) poginuo je u petak tokom napada ukrajinskih dronova na frontu kod Zaporožja gde je došao da snimi reportažu.

Dopisnik Izvestije i jedan od najboljih ratnih izveštača, kako navode ruski mediji, uspeo je da izbegne prvi talas napad bespilotnih letelica, međutim, tokom drugog je smrtno ranjen. Izvestija navodi da su Jeremina ubili "ukrajinski teroristi" tokom "ciljanog napada" na ruske novinare.

Novinarska ekipa koju je predvodio Jeremin obišla je u petak položaje bataljona jedne od kombinovanih armija Južnog vojnog okruga u oblasti sela Prijutnoje,

- Otišao je da se upozna sa novom jedinicom - kaže kolumnista Izvestija Aleksej Lazurenko.

Transport kojim su putovali novinari napala je grupa dronova kamikaza Oružanih snaga Ukrajine.

Toj temi je inače bio posvećen i poslednji izveštaj Jeremina koji je emitovan na TV kanalu Izvestija 18. aprila. Izveštaj govori o tome kako rusko vojno osoblje u zoni specijalne operacije uči da se bori protiv bespilotnih letelica uz pomoć sačmarica.

- Ukrajinske oružane snage su nedavno u zaporoškom pravcu povećale broj napada pomoću dronova kamikaza. Za napad na jedan komad opreme može da izleti 10 do 20 dronova - rekao je za Izvestiju jedan od pripadnika ruskiih snaga.

Jeremin je izveštavao o zauzimanja Volnovahe, borbama za Ugledar, Marijupolj, Marjinku...

Ratni dopisnik RIA Novosti Rostislav Žuravljov (34), podsetimo, poginuo je prošle godine kod sela Vladimirovka u Zaporožju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track