"OSTRVO SMRTI" ODNELO JOŠ JEDAN ŽIVOT! Provodio se sa prijateljima, a onda je pronađen mrtav: Uzrok smrti je i dalje MISTERIJA
Foto: Profimedia

NOVA TRAGEDIJA

"OSTRVO SMRTI" ODNELO JOŠ JEDAN ŽIVOT! Provodio se sa prijateljima, a onda je pronađen mrtav: Uzrok smrti je i dalje MISTERIJA

Planeta -

Beživotno telo britanskog turiste Tea Bejlija pronađeno je u plitkom jarku u blizini Ronilačkog centra Roktapus na istoku otoka Ko Tao u Tajlandu.

Bejli je nestao dok je 18. marta dok je sa svojom dugogodišnjom prijateljicom Šantal Kseri i drugim turistima obilazio kafiće na otoku Ko Tao. Tajlandska policija veruje da je njegovo telo u jarku bilo nekoliko sati pre nego što je pronađeno. Rečeno da je nestao i njegov mobilni telefon.

Bejli i Kseri fotografisani su dok su se smejali i pili alkohol u lokalnom kafiću. Na jednoj fotografiji imaju prazne čaše, dok su na drugoj Bejli i drugi gosti bez majice. Na nekim se fotografijama može videti da je deo ostalih gostiju kafića udisao rajski gas, poznatiji kao smejavac, i plesao na provokativan način.

Muškarac je nestao tokom provoda, a njegovo telo pronađeno je dan kasnije u popodnevnim satima. Tajlandska policija rekla je da se njegova smrt još uvek istražuje, ali da niko nije uhapšen. Policija je dodala da čeka nalaz obdukcije kako bi utvrdili uzrok smrti.

"Ovo je verovatno najtužnija objava koju ću ikad napisati. Moj najbolji prijatelj je prošle nedelje postao anđeo", napisala je devojka na društvenim mrežama.

"Nedostajaćeš mi do kraja života i zauvek ćeš imati moje srce. Hvala ti za sve neverovatne i glupe uspomene. Nedostaješ mi i volim te", dodala je Kseri.

Mjanmarski konobari Zav Lin (29) i Vin Zav Tun (29) na tom su ostrvu u martu 2014. godine do smrti pretukli britanske turiste Hanu Vajtridž (23) i Dejvida Milera (24). Ostrvo Ko Tao prozvan je nakon toga "ostrvom smrti". Miler je nekoliko puta udaren u glavu nakon čega se utopio.. Vajtridž je preminula od povreda glave. Mjanmarci su nakon istrage osuđeni na smrtnu kaznu.

Beživotno telo Nika Pirsona (25) iz engleskog grada Derbija pronađeno je u moru u novembru 2014. godine. Pirsonovi roditelji tvrde da je ubijen u decembru 2014. godine. Kristina Anesli (23) iz Londona preminula je u januaru 2015. godine na otoku Ko Tao. Britanski mrtvozornik je odbio da prihvati nalaz tajlandskog.

Luk Miler (26) sA engleskog ostrva Vrajt pronađen je mrtav u kafiću Sunset Bar na plaži Sairee na otoku Ko Tao u januaru 2016. godine. Policija je navodno njegovoj porodici rekla da je napadnut u kafiću, a obdukcijom je utvrđeno da je imao povrede glave. Tajlandska je policija, međutim, rekla da se utopio.

(Kurir.rs/Jutarnji/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track