NIKADA GA PRE NIJE VIDEO: Dečak pištoljem usmrtio muškarca na spavanju, a najšokantnije je to što za zločin NEĆE ODGOVARATI
Foto: Printscreen Twitter

BRUTALNO UBISTVO

NIKADA GA PRE NIJE VIDEO: Dečak pištoljem usmrtio muškarca na spavanju, a najšokantnije je to što za zločin NEĆE ODGOVARATI

Planeta -

Desetogodišnji dečak iz Teksasa priznao je prošle nedelje da je ubio stranca pre više od dve godine, ali prema zakonu države, navodni mladić ne može biti optužen za zločin.

Dečak je podelio ključne detalje koji nisu otkriveni javnosti u ubistvu Brendona O'Kvina Rasberija 2022. godine, slučaju koje vlasti ne mogu da reše već dve godine.

Rasberi (32) pronađen je u svom kampu 18. januara 2022. godine sa jednom ranom od vatrenog oružja na glavi i dve manje rane na njegovim rukama, saopštila je kancelarija šerifa okruga Gonzales.

Policija je pročešljala podatke o Raspberrijevom mobilnom telefonu i intervjuisala više komšija, ali su svi tragovi bili bezuspešni, sve do prošle nedelje kada je lokalni direktor pozvao da prijavi jezivo priznanje desetogodišnjaka i pretnje da će ubiti drugog učenika.

"Na osnovu ovih informacija, zamenik je kontaktirao Odsek za krivične istrage Okružnog šerifa Gonzales. Istražitelji su na osnovu informacija koje je dete prenelo školi utvrdili da dete možda ima saznanja o Brendonovom ubistvu“, saopštilo je odeljenje.

Dečak, čiji identitet nije otkriven, u razgovorima sa policijom „detaljno je opisao” svaki detalj hladnokrvnog ubistva koje je navodno izvršio kada je imao samo 7 godina.

Dečak bio u poseti dedi

Dečak je u to vreme bio u poseti svom dedi, koji je živeo u istom parku za kampere, i primetio Rasberija kako šeta okolo, rekla je policija.

U noći ubistva, dete je reklo da je uzeo pištolj kalibra 9 milimetara, kog je opisao da je „prljavo-zelene“ boje, iz dedinog kamiona i ušunjao se u Rasberijev kombi.

„Dete je izjavilo da je video Brendona kako spava u svom krevetu i da mu je prišao i ispalio vatreno oružje u Brendona udarivši ga jednom u glavu“, navela je policija.

„Dete je izjavilo dok je izlazilo iz kamp-prikolice da je drugi put ispalilo vatreno oružje na kauč u kampu. Dete je potom izašlo iz kamp-prikolice i vratilo vatreno oružje u kamion."

Prema istražiteljima, dečak nije imao jasan motiv za poremećeni zločin.

Priznao je da nikada nije sreo svoju žrtvu i da joj čak nije znao ni ime.

„Dete je takođe upitano da li je iz nekog razloga ljuto na Brendona ili da li mu je Brendon ikada uradio bilo šta da ga naljuti, dete je odgovorilo da nije“, rekla je policija.

Deda prodao oružje

Istog dana policija je pronašla oružje za koje se sumnjalo da je pronađeno u zalagaonici kojoj ga je deda deteta prodao. Kasnije je uparen sa istrošenim čaurama koje su prikupljene na mestu ubistva.

Najšokantnije je da dečak ne može biti optužen za Rasberrijevu smrt. Teksaški zakon kaže da dete ne može biti odgovorno za zločin dok ne napuni 10 godina.

Rasberina porodica ne samo da je ogorčena što ubica njihove voljene osobe neće biti kažnjen za ubistvo, već je i šokirana koliko je ubica mlad.

„Saznati da je sedmogodišnjak počinio ubistvo, pritom besmisleno ubistvo, to je jednostavno tragično. Malo je teško prihvatiti to“, rekao je Rasberijev brat Džonatan Fojtik za KENS5.

„Osećam da je dečak tačno znao šta radi? Zašto dete nije bilo više nadgledano?“, dodao je Fojtik.

Dečak je stavljen u 72-časovni hitni pritvor nakon njegovog priznanja pre nego što je odveden u psihijatrijsku bolnicu u San Antoniju u Teksasu na procenu i lečenje.

Od tada je optužen za terorističke pretnje za incident u koji je umešan njegov drug iz razreda i zatočen je u okružnom zatvoru.

(Kurir.rs/ The NewYork post/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track