AMERIČKI MILIJARDERI ŠOKIRANI ZBOG NOVE VOJNE POMOĆI UKRAJINI! Oglasio se i Mask: Nema izlazne strategije već samo VEČITI RAT
Foto: Netflix / Hollywood Archive / Profimedia

drama

AMERIČKI MILIJARDERI ŠOKIRANI ZBOG NOVE VOJNE POMOĆI UKRAJINI! Oglasio se i Mask: Nema izlazne strategije već samo VEČITI RAT

Planeta -

Milijarder Ilon Mask navodi da je zabrinut zbog dodele nove vojne pomoći Ukrajini i drugim američkim saveznicima!

- Najviše me brine to što ne postoji izlazna strategija već samo večiti rat u kome deca ginu u rovovima od artiljerije i mitraljeza ili u minskim poljima - napisao je Mask na društvenoj mreži X.

Jedan od najbogatijih ljudi na svetu je tako prokomentarisao objavu preduzetnika Dejvida Saksa koji je nakon usvajanja zakona u Predstavničkom domu američkog Kongresa napisao na svom profilu da će Ukrajina u svakom slučaju propasti.

- Ove scene slavlja će izgledati posebno glupo kad Ukrajina propadne. Savezna vlada može da štampa više novca, međutim, ne može da štampa još artiljerijskih granata i raketa PVO - napisao je preduzetnik.

Saks je dodao da će Kijevu biti potrebna "ogromna godišnja novčana injekcija" da spreči potpuni poraz i da je izdvojena 61 milijarda dolara samo polazna tačka za godišnju "alokaciju sredstava" u novom večnom ratu.

- Imajte na umu da su ratovi u Iraku i Avganistanu takođe počeli sa godišnjim finansiranjem od 60 milijardi dolara. Ti ratovi su na kraju koštali trilione - dodao je Saks.

Predstavnički dom Sjedinjenih Država, koji je pod kontrolom republikanaca, podsetimo, izglasao je u subotu dotiranje paketa vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od nepune 61 milijarde dolara.

Za Izrael je predviđeno 26,38 milijardi dolara od kojih će 9,1 milijarda biti iskorišćena za obezbeđivanje humanitarne pomoći stanovništvu ugroženom konfliktom u Pojasu Gaze.

Za područje Indo-pacifika, uključujući Tajvan, planirano je 8,12 milijardi dolara.

Bonus video:

01:53

SVE PARE KOJE SU NAMENJE UKRAJINI SE VRAĆAJU U SAD! Malagurski izneo šok tvrdnje: Trećina zemlje PRODATO američkoj firmi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja