ŽENA KOJA JE NALETELA NA UBICU BRITANSKE NOVINARKE PREPOZNALA LEGIJU: Videla fotografiju Ulemeka i izustila 3 šokantne reči (FOTO)
Foto: KOCA SULEJMANOVIC / AFP / Profimedia

ekskluzivno saznanje mirora

ŽENA KOJA JE NALETELA NA UBICU BRITANSKE NOVINARKE PREPOZNALA LEGIJU: Videla fotografiju Ulemeka i izustila 3 šokantne reči (FOTO)

Planeta -

Žena koja je videla muškarca kako beži sa mesta ubistva novinarke Džil Dando prepoznala je na fotografiji komandanta nekadašnje JSO Milorada Ulemeka Legiju!

Britanski tabloid Miror navodi da je žena prošla automobilom pored muškarca koji je trčao ulicom nakon što je Dindo (37) ubijena ispred svoje kuće 26. aprila 1999. godine. Žena je potom u policiji pokazala detektivima misterioznog muškarca na snimku nadzorne kamere.

- To je on - rekla je žena u ponedeljak kad je videla tekst Mirora da muškarac sa snimka zapanjujuće liči na Ulemeka.

Žena, koja je tražila da ostane anonimna, tvrdi da je sto posto sigurna.

- Da, ne sumnjam... Malo sam zveckana, j*bote... Bilo je to davno, ali se sećam lica od pre mnogo godina. Loše pamtim imena, međutim, dobra sam sa licima. Mislim da moram da razgovaram sa policijom - rekla je žena novinarima Mirora.

Muškarca je inače snimila kamera na metro stanici u ​​jugozapadnom Londonu koja se nalazi oko kilometar i po od kuće Dando. Skotland Jard, međutim, nikada nije objavio sliku muškarca.

Milorad Ulemek Legija
foto: Printscreen/Mirror

Žena koja je vozila automobil bila je jedna od četiri svedoka koji su naveli da su videli čoveka u odelu kako trči niz Fulam Palas Roud u pravcu stanice metroa nešto posle 11.30 sati.

- Trčao je kao da se bori za život... Pogledao je pravo u mene i delovalo mi je da se zaprepastio kad je video moje vozilo - rekla je žena dan nakon ubistva novinarke na saslušanju u policiji.

Navela je da je muškarac koji je protrčao trotoarom imao tridesetak godina i da je nosio odelo sa kravatom i mobilni telefon.

- Imao je tamnosmeđu kosu dugu oko 5 centimetara sa razdeljkom na levoj strani - navela je tada žena i naglasila da bi ga sigurno prepoznala da ga ponovo vidi.

Policija je mesec dana kasnije zatražila da dođe u stanicu da pogleda CCTV snimke sa stanice podzemne železnice, nastale 24. maja, dakle manje od mesec dana nakon ubistva. Pokazala je na jednog muškarca, koji je na trenutak pogledao pravo u kameru, ali istražitelj prema njenim rečima nije reagovao.

Dan kasnije je ponovo pozvana i zabeleženo je kako u 12.34 sati pokazuje na čoveka koji prolazi kroz treću barijeru sa leve strane i izlazi dve sekunde kasnije.

- Sigurna sam da je ovaj čovek u odelu isti čovek koga sam juče identifikovala i da je ista osoba koju sam videla kako trči - navela je tada žena.

Dokumenti pokazuju da su preduzete radnje da se uđe u trag čoveku sa snimka, poznatog kao N6814, međutim, nikada nije pronađen.

- Verovatno bih ga i sada mogla prepoznati. To je on! Nepokolebljivo sam sigurna - rekla je za Miror nakon što je prvi put videla Ulemekovu sliku.

Ekspert za poređenje lica Emi Polito rekao je da muškarac sa snimka i Ulemek, koji sada ima 56 godina, imaju sličan oblik usta, brade, linije kose i desnog zaliska, a da su im opšti oblik i veličina nosa i desnog uha isti.

Ulemekov advokat Aleksandar Kovačević rekao je da njegov klijent, koji izdržava kaznu od 40 godina zatvora zbog dva atentata u Srbiji, nije želeo da komentariše navode da je ubio Dando.

- Moj klijent je obavešten i nije zainteresovan da priča o tome - naveo je Kovačević.

(Kurir.rs/Miror/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

05:08

LEGIJA UBIO DVOJICU ARKANOVACA NA KOSOVU ZBOG DEVOJKE! Vuković: Prvi dan ih izubijao bejzbol palicom, a drugi je URADIO OVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track