ŠOK POTEZ PEDRA SANČEZA Suspendovao sve svoje javne dužnosti:Uskoro odluka da li će i dalje voditi vladu, a razlog je NJEGOVA ŽENA
Foto: Europa Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia

ŠOK POTEZ PEDRA SANČEZA Suspendovao sve svoje javne dužnosti:Uskoro odluka da li će i dalje voditi vladu, a razlog je NJEGOVA ŽENA

Planeta -

Španski premijer Pedro Sančez najavio je da će suspendovati sve svoje javne dužnosti do sledeće nedelje kako bi odlučio da li želi da nastavi da vodi vladu nakon što je sud pokrenuo istragu njegove supruge Begone Gomez.

- Moram da zastanem i razmislim - naveo je Sančez.

- Hitno mi je potreban odgovor na pitanje da li je vredno da li da nastavim da vodim vladu ili da se odreknem ove časti - napisao je on. Rekao je da će se u ponedeljak pojaviti pred medijima kako bi saopštio svoju odluku.

Šokantna najava usledila je nakon što je španski sud ranije danas saopštio da pokreće preliminarnu istragu o tome da li je Sančezova supruga počinila krivično delo trgovine uticajem i korupcije u poslovanju u svojim privatnim poslovima.

Sančez je rekao da ozbiljnost napada koje su primili on i njegova supruga zaslužuje odmeren odgovor.

Pedro Sančes
foto: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

Sud koji vodi istragu nije dao više detalja pošto je slučaj zapečaćen i preliminaran, samo je rekao da je usledio nakon žalbe grupe za borbu protiv korupcije "Manos Limpijas" (Čiste ruke), čiji lider ima veze sa krajnjom desnicom.

"Manos Limpijas" je rekao da je Gomez iskoristila svoj uticaj kao supruga premijera da bi navodno obezbedila sponzore za magistarski kurs na univerzitetu koji je vodila.

Kurir.rs/Dejli mejl

Bonus video:

00:21

Premijer Španije Pedro Sančez pozdravio Vučića tokom obraćanja u Davosu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track