KADIROV POSTAVIO SINA ZA NADZORNIKA: Za Adama su svi čuli nakon jezivog snimka, a sad se nalazi na čelu škole za SPECIJALNE SNAGE
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

ima samo 16 godina

KADIROV POSTAVIO SINA ZA NADZORNIKA: Za Adama su svi čuli nakon jezivog snimka, a sad se nalazi na čelu škole za SPECIJALNE SNAGE

Planeta -

Lider Čečenije Ramzan Kadirov kaže da je imenovao svog 16-godišnjeg sina za nadzornika škole za obuku čečenskih specijalnih snaga u Gudermesu.

Adam Kadirov (16) postao je ozloglašen prošle godine u avgustu nakon što je na internetu objavljen video kako on tuče ruskog tinejdžera Nikitu Žuravela, koji je uhapšen zbog spaljivanja Kurana.

Snimak, koji je objavio njegov otac Ramzan Kadirov, poznat i kao "Putinov pas" izazvao je osude, dok je Kadirov tada rekao da je ponosan na svog sina i da ga poštuje jer je stekao "ideale časti, dostojanstva i odbrane svoje vere".

Ramzan Kadirov, Adam Kadirov
foto: Chechnya Administration Press Of / TASS / Profimedia, Youtube/Кавказ.Реалии

Nakon incidenta, obasuli su ga nagradama i počastima, uključujući i onu za „značajan lični doprinos jačanju islama i odbrani njegovih vrednosti“.

Prošle godine je Adam Kadirov imenovan za glavnog telohranitelja svog oca i postavljen za posmatrača novog streljačkog bataljona.

"Ovo imenovanje je prirodan rezultat Adamovih značajnih zasluga u održavanju verskih, porodičnih i kulturnih vrednosti našeg naroda", rekao je tada Adam Delimhanov, koji je na čelu čečenske divizije Ruske nacionalne garde i član ruskog parlamenta.

(Kurir.rs/ Novosti/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track