DEMONSTRACIJA ISLAMISTA U HAMBURGU: Na protestima se okupilo više od 1.000 ljudi, pa poručili: "KALIFAT JE REŠENJE"(FOTO/VIDEO)
Foto: Blaulicht-News.de / imago stock&people / Profimedia

protesti

DEMONSTRACIJA ISLAMISTA U HAMBURGU: Na protestima se okupilo više od 1.000 ljudi, pa poručili: "KALIFAT JE REŠENJE"(FOTO/VIDEO)

Planeta -

Više od 1.000 demonstranata okupilo se u Hamburgu u Nemačkoj tokom vikenda da učestvuju u demonstracijama islamista, javili su nemački mediji.

Prema pisanju nemačkog lista Di Velt, demonstracije su održane u hamburškom naselju Štajndam u subotu popodne.

Muslimanski demonstranti su nosili razne znakove podrške islamskom fundamentalizmu. Na jednom od znakova je pisalo „Kalifat ist die Losung“, što u prevodu znači „Kalifat je rešenje“.

Hamburs, Nemačka, protesti
foto: Blaulicht-News.de / imago stock&people / Profimedia

Demonstranti su takođe uzvikivali "Alahu Akbar", što na arapskom znači "Bog je veliki". Hamburška policija je za Die Velt rekla da je bilo oko 1.100 učesnika.

Protest je navodno organizovala grupa pod nazivom Muslim Interaktiv. Prema društvenim medijima ove organizacije, protest je trebalo da se suprotstavi „demonizaciji celog islamskog života u Nemačkoj“.

„Zajedno ćemo podići glas, inšalah“, piše u prevedenom postu na Ks. „Zajedno protiv islamofobičnog izveštavanja, i poslednjih nedelja i poslednjih meseci.

Hamburški protesti su usledili pošto su se širom sveta intenzivirali antiizraelski protesti, dok se rat Izrael-Hamas približava svom osmom mesecu. U Sjedinjenim Državama, demonstranti na Univerzitetu Kolumbija, Univerzitetu Harvard, Univerzitetu Teksas u Ostinu i drugim školama postavili su šatore na četvorosedima svojih univerziteta u znak solidarnosti sa Palestincima.

Rat je počeo 7. oktobra, kada su teroristi Hamasa napali Izrael na jevrejski praznik Simhat Tora. Ubijeno je oko 1.200 izraelskih civila, što je izazvalo žestok odgovor Izraelskih odbrambenih snaga.

(Kurir.rs/ FoxNews/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

09:29

VELIKI PROTESTI U GRUZIJI: U pravoslavnom hramu nađena IKONA STALJINA! Aktivistkinja učinila NEZAMISLIVO, USLEDIO JE PAKAO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track