UPECAO JE SVE I SVAŠTA, ALI OVAKVO ČUDOVIŠTE NIJE OČEKIVAO: Pogledajte OVE čeljusti (FOTO)
Foto: Youtube Printscreen RTV Mag

horor

UPECAO JE SVE I SVAŠTA, ALI OVAKVO ČUDOVIŠTE NIJE OČEKIVAO: Pogledajte OVE čeljusti (FOTO)

Planeta -

Art Veston je došao na jezero “Sem Rejbern” u Teksasu u želji da postavi novi rekord Međunarodnog udruženja za divljač i ribolov, ne sluteći kakvo ga iznenađenje očekuje.

On se našao u medijskoj žiži 2023. godine kada je, pomoću iskusnog vodiča Kirka Kirklanda, uhvatio aligatora od 132 kilograma. Sada se spremao za još jednu zver.

Dvojac se ponovo našao u prilici da ulovi ogromnog aligatora, ali su morali da odustanu nakon sat i po vremena ljute borbe.

U međuvremenu, našli su se u mutnoj vodi, a njihov mamac je ugrabila aligatorska kornjača.

“Pretpostavio sam da je kornjača po tome kako se borila. Udica joj se uhvatila za nogu, pa smo morali da budemo pažljivi. Njihove čeljusti su izuzetno opasne”, objasnio je Veston.

Pre nego što se kornjača povredila udica je skinuta, pa je vraćena nazad u vodu. Ovo je inače ugrožena i zaštićena vrsta.

Ono što je iznenadilo Vestona jeste njena veličina i težina - preko 90 kilograma.

“Sve vreme je pratila moje kretanje i držala otvorena usta. Jedan pogrešan pokret rukom mogao je skupo da me košta”, dodao je ribolovac.

Kornjača je dobila neobično ime zbog izuzetno snažnih čeljusti i izbočina na oklopu, koje liče na kožu aligatora. Jedino se može naći na teritoriji Sjedinjenih Država.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track