APOKALIPTIČNA POJAVA: Na severu Jadrana se formirao TORNADO, mrežama se šire ZASTRAŠUJUĆI SNIMCI (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Twitter

neverovatno

APOKALIPTIČNA POJAVA: Na severu Jadrana se formirao TORNADO, mrežama se šire ZASTRAŠUJUĆI SNIMCI (VIDEO)

Planeta -

U zadnjem Tršćanskom zalivu na severu Jadrana juče u popodnevnim časovima formirao se vrtlog u blizini granice sa Slovenijom, javlja N1 Slovenija. Za sada nema izveštaja o šteti.

Juče, u ranim popodnevnim satima, na slovenačko-italijanskoj granici nastao je vrtlog. Prema prvim informacijama, krenuo je na kopno u blizini mesta Milje, a potom otišao u Jadransko more, gde se raspao.

Meteorolog: Mali tornado je uobičajena pojava

Kako prenosi tršćanski list Pikolo, nevreme nije pričinilo materijalnu štetu niti pretilo stanovništvu. Intervencija vatrogasaca i lučke kapetanije nije bila potrebna.

Italijanska meteorološka agencija Arpa objasnila je Pikolu da ovakve pojave nisu nimalo retke i da su rezultat ekstremne nestabilnosti atmosfere.

Područje niskog vazdušnog pritiska, koje vlada većim delom Italije, donelo je vlažne struje u Tršćanski zaliv.

„U ovim vremenskim uslovima više puta godišnje mogu nastati vazdušni vrtlozi, koji se u većini slučajeva raspadaju na moru“, objasnili su italijanski meteorolozi.

Meteorolog Blaž Šter rekao je za N1 da su mali tornada česta pojava duž jadranske obale. „Ovaj se razvio iz pljuska, a atmosfera nije bila posebno nestabilna“, dodao je on.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track