ŠTA TO RADE VOJNICI? Ovako izgleda kada jedinica preuzme STVAR U SVOJE RUKE: Hit snimak ZAPALIO društvene mreže (VIDEO)
Foto: Printscreen

ŠTA TO RADE VOJNICI? Ovako izgleda kada jedinica preuzme STVAR U SVOJE RUKE: Hit snimak ZAPALIO društvene mreže (VIDEO)

Planeta -

Nekoliko osoba sa lakoćom može da pogura ultralaki avion koji teži manje od 450 kilograma (upola manje od srednjeg automobila) ili čak Cesnu 172 ili Piper, pa čak i neki dvomotorac.

Kad treba pomeriti transporter čija maksimalna poletna masa je probližno 200 tona (190 t najveća poletna masa, 92.5 t prazan) a iz nekog razloga nema mehanizacije, jedino što može pomoći je timski rad, odnosno zajedničko delovanje mnogo ruku i nogu. To prikazuje i snimak koji kruži društvenim mrežama, a mnogi korisnici su to komentarisali šta znači "biti Rus".

Iako nema informacija gde je i kada nastao snimak koji je prethodnih dana "zapalio" vazduhoplovnu zajednicu na društvenim mrežama, ovi ruski vojnici zaslužuju svako pohvalu za upornost koja im se očigledno isplatila. Ne vidi se tačno koliko ih je ali očigledno su se prihvatili guranja na aviona na svim raspoloživim tačkama kako stajnog trapa tako i trupa!

Iljušin Il-76 je četvoromotorni malzni transportni avion razvijan tokom šezdesetih godina prošlog veka.

Pola veka kasnije, ovaj robusni vazduhoplov još uvek je glavno transportno sredstvo vazduhom oružanih snaga Ruske Federacije i nastavlja da se proizvodi do današnjeg dana. Koriste ga i mnoge komercijalne kompanije koje se bave prevozom tereta, uglavnom iz republika nekadašnjeg SSSR, centralne Azije i sa Bliskog istoka.

(Kurir.rs/Aero Telegraf/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track