PREMINUO ITALIJANSKI NOVINAR KOJI JE USVOJIO DEVOJČICU IZ BOSNE ZA VREME RATA: Emotivna priča o Steli i njenom tati (VIDEO)
Foto: Printscreen

PREMINUO ITALIJANSKI NOVINAR KOJI JE USVOJIO DEVOJČICU IZ BOSNE ZA VREME RATA: Emotivna priča o Steli i njenom tati (VIDEO)

Planeta -

Franko di Mare, novinar Rai Njuza koji je, prema pisanju medija, uvek bio smiren i rezervisan na poslu, nikada nije krio radost, entuzijazam i ljubav koju je Stela donela u njegov život.

Stela danas ima oko 30 godina, diplomirala je ekonomiju. Skoro ništa nije poznato o Bosanki, usvojenoj ćerki italijanskog novinara Franka di Marea, koji je umro u petak.

Lepa Stela je uvek bila pod zaštitom svojih roditelja, koji su je držali daleko od medija, u skoro totalnoj privatnosti.

Stelu je pronašao u sirotištu u Sarajevu

Do prvog susreta između novinara i male Stele, koja je i dalje bila u pelenama, došlo je 1992. godine u Sarajevu.

Di Mare je tada izveštavao o ratu u BiH.

"Bio sam u Sarajevu i bomba je pala na sirotište. Video sam oči male devojčice i odmah smo se razumeli", rekao je novinar ranije.

Ovaj susret završio se srećnom pričom - novinar je usvojio devojčicu i došlo je do rađanja očinske ljubavi koja je trajala do poslednjih trenutaka njegovog života.

Nakon prvog susreta, Di Mare, koji je tada bio oženjen Alesandrom, odlučio je da spasi devojčicu od rata i uspeo je da je usvoji uz pomoć Crvenog krsta.

"Imao sam 35 godina i Stela me je u određenom trenutku života spasila. Stela me je naterala da upoznam veru i da kažem da Bog postoji," pričao je novinar o njoj.

Iako se brak između novinara i Alesandre pre nekog vremena okončao, oni su nastavili da brinu o ćerki.

Dirljiva priča o Steli i upoznavanju sa muškarcem koji je postao njen otac, Franko di Mare je opisao u knjizi "Don't ask why".

Novinar Rai njuza Franko Di Mare (68) umro je u petak 17. maja. Novinar je nekoliko godina bolovao od mezotelioma.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track