DRAMATIČNO UPOZORENJE ORBANA: Evropa se priprema za RAT s Rusijom!
Foto: lev radin / Alamy / Alamy / Profimedia

DRAMATIČNO UPOZORENJE ORBANA: Evropa se priprema za RAT s Rusijom!

Planeta -

Mađarski premijer Viktor Orban ocenio je danas da su u Briselu u toku pripreme za ulazak Evrope u rat i dodao da je neophodno ojačati odbrambene kapacitete Mađarske.

Orban je za radio Košut rekao da "postoje neke alarmantne sličnosti između sadašnjeg vremena i vremena kada su se vršile pripreme za prvi i drugi svetski rat", prenosi agencija MTI.

"Ono što se danas dešava u Briselu i Vašingtonu, ili trenutno više u Briselu nego u Vašingtonu, stvara atmosferu za eventualni vojni sukob, koju bismo mogli opisati kao pripremu za ulazak Evrope u rat", rekao je mađarski premijer.

On je takođe rekao i da je verovatnoća da će Rusija napasti jednu od NATO zemalja izuzetno mala.

„Verovatnoća da će neko napasti jednu članicu Alijanse, a ovde nije samo reč o Rusiji, već o bilo kojoj zemlji, je izuzetno mala. NATO je odbrambeni savez i neće trpeti nikakve vojne akcije koje krše suverenitet bilo koje članica Alijanse. Zbog toga ja sve te izjave zapadnih političara o navodnoj ruskoj pretnji tumačim kao manevar Zapada i pripremu Evrope za rat sa Rusijom“, zaključio je Orban.

Orban je naveo i da zbog toga postoji potreba za jačanjem vojske jer bi to samo po sebi moglo da odvrati od rata.

"Slabost je najčešći razlog za ratove, pa je potrebno imati vojsku i vojnike, vršiti pripreme i jačati sposobnosti samoodbrane", rekao je mađarski premijer.

Kurir.rs/MTI/Preneo: P. P.

Bonus video:

07:46

ORBAN MOŽEDA ČEKA RUSKE TENKOVE NA GRANICI MAĐARSKE! Analitičar tvrdi: JEDNO bi mogli da iskoriste da dublje prodru na ZAPAD!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track