PUTIN SPREMAN DA ZAUSTAVI RAT U UKRAJINI! Ovo su USLOVI, neće se svideti Kijevu!
Foto: AP/Sergei Bobylev

četiri ruska izvora potvrdila za agenciju Rojters

PUTIN SPREMAN DA ZAUSTAVI RAT U UKRAJINI! Ovo su USLOVI, neće se svideti Kijevu!

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin spreman je da zaustavi rat u Ukrajini dogovorenim prekidom vatre uz priznanje trenutnih borbenih linija na frontu, rekla su četiri ruska izvora za agenciju Rojters, rekavši da je Putin spreman da nastavi borbu ako Kijev i Zapad ne odgovore pozitivno na to.

Tri izvora, upoznata sa raspravama u Putinovu okruženju, rekla su da je ruski zvaničnik maloj grupi savetnika izrazio frustraciju zbog onoga što smatra pokušajima Zapada da osujeti pregovore i odlukom ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da odbaci pregovore, javlja Rojters u tekstu koji je predstavio kao ekskluzivu.

- Putin može da se bori koliko god je potrebno, ali Putin je takođe spreman na prekid vatre - da zamrzne rat - rekao visoki ruski izvor, koji je sarađivao sa Putinom i ima saznanja o razgovorima na najvišem nivou u Kremlju.

On je, kao i ostali citirani izvori u ovoj priči, govorio pod uslovom anonimnosti zbog osetljivosti tematike.

Rojters je razgovarao sa ukupno pet osoba koji rade ili su radili sa Putinom na višem nivou u političkom i poslovnom svetu.

Peti izvor nije komentarisao zamrzavanje rata sa sadašnjim linijama fronta, prenosi "Jutarnji list".

Kurir.rs/Rojters/Jutarnji list/Preneo: P. P.

Bonus video:

06:55

PUTIN ZAGRMEO NA PRVOM OBRAĆANJU NAKON POBEDE: Ko god je hteo da nas uplaši MORA DA RAZUME JEDNO! Imamo grandiozne projekte!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja