BAJDENOVE PRLJAVE PORODIČNE STVARI! Ćerka Ešli: Mislim da sam zlostavljana u mladosti! Sećam se tuširanja s tatom!
Foto: EPA/SHAWN THEW

BAJDENOVE PRLJAVE PORODIČNE STVARI! Ćerka Ešli: Mislim da sam zlostavljana u mladosti! Sećam se tuširanja s tatom!

Planeta -

Sada pouzdano znamo da je dnevnik Bajdenove kćerke Ešli, koji sadrži mnoge uznemirujuće detalje o porodici predsednika SAD, istinit i da nije u pitanju nikakva ruska podvala, piše "Dejli mejl".

Godine 2019. Ešli, ćerka Džozefa Bajdena i njegove supruge Džil, zabeležila je da se u ranim godinama tuširala sa ocem. Na drugom mestu, Ešli se pita da li je kao dete bila seksualno zlostavljana.

Za postojanje tog dnevnika verovatno nikad niste čuli, nastavlja britanski list, zahvaljujući skoro potpunom prećutkivanju medija.

Nakon što je prošla tretman rehabilitacije od seksualne zavisnosti, Ešli se preselila na Floridu. Njen dnevnik, koji sadrži i detalje o korišćenju droge, pronašla je još 2020. jedna žena, potom ga je prodala za 40.000 dolara, a njegov sadržaj je uskoro procurio na internet.

Ešli Bajden
Ešli Bajdenfoto: Printscreen Twitter/@TODAYshow

Čitavo vreme, aktivisti iz Bajdenove kampanje su uporno negirali da je dnevnik autentičan. Baš kao i u slučaju laptopa Hantera Bajdena, za liberalne medije bila je to još jedna "desničarska podvala" ili "ruska prevara". Ispostavilo se da su oboje, i dnevnik i laptop, potpuno stvarni.

Zapravo, Ešli nikad nije tvrdila da je njen dnevnik lažan, a njeno pismo, upućeno 8. aprila prvostepenom sudiji, izričito potvrđuje istinitost dnevničkih zapisa.

"Ukraden je moj lični dnevnik", napisala je Ešli. "Moraću da se nosim sa činjenicom da se moj dnevnik može pronaći na internetu."

Njegov sadržaj postavlja mnoga teška pitanja pred sadašnje stanare Bele kuće.

Kako je zapisala Ešli 2019: "Da li sam bila zlostavljana u mladosti. Mislim da jesam." Ona potom beleži: "Ne mogu da se setim pojedinosti, ali se sećam da sam doživela traumu. Sećam se tuširanja sa mojim tatom".

Džo Bajden
foto: AP/Paul Sancya

Bajdenova ćerka je dugo pokušavala da utvrdi uzrok svoje zavisnosti od seksa. Ešli je zabeležila da je bila na lečenju zbog "seksualnih trauma". U jednom pasusu, ona piše o svojoj ranoj "hiperseksualizaciji".

Ovo bi se moglo dovesti u vezu sa Bajdenovim običajem da dodiruje mlade žene i da miriše njihovu kosu.

Uostalom, kako primećuje ovaj list, Bajden je već nekoliko puta optužen za "nedolično dodirivanje", i to najmanje osam mladih žena.

Zašto mediji prećutkuju sadržaj dnevnika Ešli Bajden

Prošlog meseca, kada je "Njujork tajms" objavio da je žena koja je ukrala Ešlijev dnevnik osuđena na zatvorsku kaznu, ove ugledne novine su propustile da kažu šta se u njemu zaista nalazi.

Hanter Bajden, Džo Bajden
foto: Ouzounova / Shutterstock / Splash / Profimedia

Njegova bivša službenica iz Senata Tara Rid, koja je otpuštena u martu 2020. godine, izjavila je da se seća da ju je Bajden jednom prilikom prislonio uza zid: "Njegove ruke su se našle na meni i ispod moje odeće. Kada je završio s tim, rekao je: 'Čuo sam da ti se sviđam'".

Naravno, Bajden je kasnije negirao navode Ridove. Kada je reč o nedoličnom dodirivanju, on je kasnije okrivio "promene običaja". "Granice ličnog prostora su resetovane", rekao je Bajden 2019. u jednoj vrsti izvinjenja bez izvinjenja, kao da je takvo ponašanje ikad bilo dopušteno.

Ni ponašanje Hantera nije bilo mnogo drugačije. Između ostalog, tu je i njegova sklonost ka seksu sa prostitutkama, striptizeta sa kojom je imalo dete, a koje je porodica Bajden odbila da prizna.

Hanter Bajden
Hanter Bajdenfoto: Handout / Getty images / Profimedia

Šta bi se, međutim, desilo da je u pitanju dnevnik Trampove ćerke, pita se "Dejli mejl".

Sada mediji na isti način ignorišu dnevnik Ešli, baš kao i laptop njenog brata Hantera.

Novinari bi prema svima trebalo da se odnose na isti način, nepristrasno. Ali, ogromna većina medija je unapred označila Trampa kao "rasistu" i "silovatelja", a sada poptuno ignoriše činjenice o porodici Džozefa Bajdena.

Prva predsednička debata zakazana je za 27. jun 2024. godine.

Kako se, na kraju, retorički pita "Dejli mejl": Da li će neki moderator u debatama imati hrabrosti da Džozefu Bajdenu postavi neprijatna pitanja o zajedničkom tuširanju sa kćerkom i o strahovanju Ešli da je još kao dete bila zlostavljana.

Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track