Duel Obama - Romni uživo na Jutjubu

Duel Obama - Romni uživo na Jutjubu

Planeta -
Prvo suočavanje kandidata biće u sredu uveče po američkom vremenu u Denveru u Koloradu, uoči predsedničkih izbora koji će biti održani 6. novembra

VAŠINGTON - Sajt Jutjub najavio je danas da će direktno na internetu prenositi tri televizijske debate američkih predsedničkih kandidata Baraka Obame i Mita Romnija. Prvo suočavanje Obame i Romnija biće sutra uveče po američkom vremenu u Denveru u Koloradu, uoči predsedničkih izbora koji će biti održani 6. novembra.

"Nebitno je gde se nalazite u svetu i nebitno je kakav imate pristup internetu, moći ćete da na Jutjubu pratite najvažnije događaje iz kampanje 2012", navodi taj sajt koji je u vlasništvu Gugla. Pored sutrašnje debate, Jutjub će prenositi i debatu kandidata za potpredsednika SAD Džozefa Bajdena i Pola Rajana 11. oktobra kao i druge dve debate Obame i Romnija 16. i 22. oktobra.

"Ove četiri debate su jedinstvena prilika da vidite kandidate i njihove protivkandidate i njihovo suočavanje stavova o najvažnijim problemima, od zapošljavanja do ekonomije preko buduće politike na Bliskom istoku", dodaje Jutjub. U okviru tih debata, Jutjub će postavljati i komentare i analize osam partnera među kojima su Ej-bi-si njuz (ABC News), Njujork tajms (NYT) ili Vol strit džornal (WSJ).

Prema centru za istraživanja Pju riserč (Pew Researć), povećano je interesovanje za video snimcima vezanim za aktuelne događaje. Agencija Frans pres podseća da je Gulg kupio Jutjub 2006. godine za 1,65 milijardi dolara.

Izazivač: Mit Romni
Izazivač: Mit Romni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track