"MAKRON PRVO POJEDE KRVAVO MESO PA PRELAZI NA OVO!" Gazda kafane u Nemačkoj otkrio šta će ponuditi za ručak predsedniku Francuske
Foto: Bernd Elmenthaler / INSTAR Images / Profimedia

NASTAVAK TRODNEVNE POSETE FRANCUSKOG PREDSEDNIKA

"MAKRON PRVO POJEDE KRVAVO MESO PA PRELAZI NA OVO!" Gazda kafane u Nemačkoj otkrio šta će ponuditi za ručak predsedniku Francuske

Planeta -

Francuski predsednik Emanuel Makron je sa suprugom Brižit danas nastavio trodnevnu posetu Nemačkoj, prvi boravak nekog šefa Jelisejske palate u toj zemlji od 2000. godine i državničke posete Žaka Širaka Berlinu.

U nemačku prestonicu Makron je stigao juče i sastao se sa predsednikom Frank-Valterom Štajnmajerom.

Nakon današnjeg obilaska memorijalnog spomenika Jevrejima ubijenim u Evropi tokom Drugog svetskog rata, gde je Makron položio venac za žrtve Holokausta, predsednik Francuske je krenuo u istočnu nemačku pokrajinu Saksoniju.

Sajt televizijskog programa Tagesšau podseća da je Makron trebalo da u posetu Nemačkoj dođe još prošlog leta, ali je ona odložena zbog nemira u Francuskoj.

Danas Makron sa suprugom boravi u saksonskoj prestonici Drezdenu, ali pre toga prvo posećuje grad Moricburg.

Emanuel Makron
foto: Ludovic MARIN / AFP / Profimedia

Nakon što se sastane sa članovima nemačko-francuske mreže mladih talenata "Generacija Evropa", Makron će zajedno sa njima i lokalnim političarima otići na ručak u gostionicu "Adam's Gasthof".

Upravnik gostionice Holger Fersteman je kazao da će tu biti posluženi kanapei koje će donositi osoblje.

- Gospodin Makron voli crveno meso, po mogućstvu krvavo. I uvek jedan espreso posled toga - rekao je Fersteman i otkrio za Tagesšau da će francuskom predsedniku biti ponuđeni specijaliteti od mesa divljači.

Jela su spremljena u skladu sa zvaničnim uputstvima koje su stigla iz Berlina i Pariza.

(Kurir.rs/Tagesschau/Preveo i priredio: N. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track