PRIŠUNJALI SE RUSKIM ROVOVIMA, PA POČEO PAKAO! Snimak silovitog napada UKRAJINSKIH SPECIJALACA: Rakete i bombe, pa KIŠA METAKA
Foto: Youtube/ShanghaiEye魔都眼/ССО України / SOF UA

Krvave borbe kod Harkova

PRIŠUNJALI SE RUSKIM ROVOVIMA, PA POČEO PAKAO! Snimak silovitog napada UKRAJINSKIH SPECIJALACA: Rakete i bombe, pa KIŠA METAKA

Planeta -

Borci ukrajinskih Snaga za specijalne operacije (SSO) objavili su snimak iz prvog lica na kom se vidi uspešan napad na ruske položaje u Harkovskoj oblasti.

Ovaj napad je prema ukrajinskih tvrdnjama rezultirao eliminacijom 11 ruskih vojnika.

- Još trojica su zarobljena - navodi se u izveštaju SSO.

Na snimku se vidi kako izviđačka grupa specijalnih snaga uništava rusku jedinicu u šumi nedaleko od Harkova. Kako pišu ukrajinski mediji, nije moguće nezavisno potvrditi datum i lokaciju nastanka snimka.

Ukrajinski specijalci su se neprimećeno približili ruskim rovovima, stvarajući element iznenađenja koji im je dao taktičku prednost.

Radeći u parovima, Ukrajinci su prvo koristili raketne bacače i ručne granate, uz neprekidnu vatrenu podršku iz malokalibarskog oružja.

Većina ruskih vojnika je eliminisana u ovom napadu, ali su trojica odlučila da se predaju, tvrde iz SSO.

Na snimku se čuje kako jedan ukrajinski specijalac naređuje da dignu ruke ako žele da ostanu živi.

- U takvim situacijama neprijatelju je najbolje da se preda, jer mu to daje šansu da preživi i na kraju se vrati kući, a ne da postane "Gruz 200" ("Tovar 200", sovjetska i ruska vojna šifra za poginule) - navodi se u izveštaju SSO.

Na kraju snimka prikazani su kratki intervjui sa zarobljenim ruskim vojnicima, koji su se žalili da su ostali bez namirnica na osmatračnici i da su očekivali pojačanje.

Jedan zarobljenik tvrdi da od prvog i drugog bataljona njegove jedinice nije ostalo više od 30 vojnika. Rekao je da su on i njegovi drugovi morali da pešače skoro šest kilometara da pokupe hranu, koje često nije bilo u dovoljnim količinama.

(Kurir.rs/Kyiv Post/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

01:32

RUSI NAPADAJU, UKRAJINCI UPADAJU U VATRENI KOTAO Pukovnik: Prekinuće im važan kanal snabdevanja, ostaju im samo OVE DVE OPCIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track