BRUTALNA ULIČNA TUČA I PUCNJAVA U RUSIJI: Sukobili se veterani rata u Ukrajini (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

BRUTALNA ULIČNA TUČA I PUCNJAVA U RUSIJI: Sukobili se veterani rata u Ukrajini (VIDEO)

Planeta -

Ruske vlasti su pokrenule istragu nakon masovne ulične tuče i pucnjave u gradu Čeljabinsku tokom vikenda, u kojoj su navodno učestvovali veterani rata u Ukrajini.

Na snimku koji su objavili lokalni mediji vidi se grupa muškaraca, od kojih su neki bili maskirani, tupim predmetima tuku čoveka koji je ležao na ulici.

Posle tuče usledila je pucnjava

Nekoliko trenutaka kasnije, druga grupa muškaraca obučenih u crno dojurila je na lice mesta u dva automobila i počela da puca na prvu grupu, posle čega su pobegli u nepoznatom pravcu.

Svi koji su učestvovali u sukobu su uhapšeni - saopštili su nadležni.

Još nije poznato koliko je osoba privedeno.

Aplikacija za razmenu poruka Telegram kaže da su uhapšena samo tri muškarca, a da je jedan od njih maloletan.

Ruski istražni komitet, koji se inače bavi velikim zločinima, saopštio je kasno u nedelju da se tuča i pucnjava istražuju kao krivični slučaj huliganizma, piše Moskva tajms.

Uhapšeni članovi Vagnerove grupe?

- Oni koji su učestvovali u sukobu otvorili su vatru na protivnike iz ličnog neprijateljstva - saopšteno je, ali ne navodeći tačan uzrok spora.

Prema nekim izveštajima, sumnja se da je ulična tuča verovatno izbila zbog trougla u kojem su učestvovali žena, vojnik i pripadnik Vagnerove plaćeničke grupe. Kako je preneo jedan lokalni medij, incident se dogodio nakon što je Vagnerovog borca i njegovu devojku navodno napala nepoznata grupa muškaraca.

Za sada nije moguće nezavisno proveriti informacije da su svi uhapšeni članovi Vagnerove grupe, koja je igrala ključnu ulogu u ruskoj invaziji na Ukrajinu pre nego što je prošlog leta bila potresena pobunom i smrću njenog osnivača Jevgenija Prigožina.

Kurir.rs/Jutarnji/Moskva tajms/Preneo: P. P.

Bonus video:

00:59

Brutalna tuča dečaka u centru Novog Pazara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track