JOŠ DVA SMRTNA SLUČAJA U GRČKOJ: Policija pronašla tela američkog i holandskog turiste, za zamenikom šerifa se još TRAGA
Foto: Facebook/Hellenic Rescue Team, Shutterstock, screenshot Twitter

išli da planinare po velikim vrućinama

JOŠ DVA SMRTNA SLUČAJA U GRČKOJ: Policija pronašla tela američkog i holandskog turiste, za zamenikom šerifa se još TRAGA

Planeta -

Telo američkog turiste pronađeno je juče na plaži Matrakija, saopštile su lokalne vlasti.

„Telo nestalog Amerikanca pronađeno je oko 13:30 na plaži u blizini stare luke ostrva Matraki“, rekao je predsednik zajednice ostrva Matraki za ABC Njuz . Uzrok smrti trenutno nije poznat.

Muškarac je poslednji put viđen u utorak u kafani na Matrakiju, gde je boravio kod prijatelja Grka. Prijatelj je pozvao policiju nakon što se u četvrtak vratio kući i zatekao vrata kuće otvorena, upaljena svetla i klima, a nije bilo ni traga Amerikanca ili njegovih ličnih dokumenata.

Mathraki nema policijsku stanicu ili obalsku stražu. Telo bi trebalo da bude prevezeno na obližnje ostrvo Krf, gde će biti obavljena obdukcija. Ovo je drugi put za nedelju dana da je američki državljanin nestao na grčkim ostrvima.

Nastavlja se potraga za zamenikom šerifa okruga Los Anđeles u penziji Potraga je danas nastavljena za penzionisanim zamenikom šerifa okruga Los Anđeles koji je nestao na grčkom ostrvu Amorgos u utorak. Penzionisani zamenik, 59-godišnji Albert Kalibet, nestao je tokom planinarenja.

Njegova partnerka Debi Lešen je rekla da ju je Kalibet zvao neposredno pre polaska na pešačenje, da su razgovarali oko šest minuta, a da joj je Kalibet kasnije, oko 9.20 sati, poslao fotografiju sa staze. To je bio poslednji put da se čula s njim.

Pronađeno telo holandskog turiste

Na ostrvu Samos u nedelju je nestao 74-godišnji holandski turista. Vatrogasci su uz pomoć drona pronašli njegovo telo. Pronađen je kako leži licem nadole u ​​jaruzi 330 metara od mesta gde je poslednji put viđen. Vlasti kažu da je išao na planinarenje po velikoj vrućini.

Podsetimo, britanski TV doktor Majkl Mozli (67) nestao je 9. juna na grčkom ostrvu Simi dok je šetao po visokim temperaturama. Njegovo telo je pronađeno posle nekoliko dana. Preliminarna istraga je pokazala da je preminuo prirodnom smrću.

Grčku je prošle nedelje pogodio snažan toplotni talas. Vlasti su savetovale ljude da izbegavaju izlazak napolje u vrelim podnevnim satima, da piju puno vode, izbegavaju alkohol, da ne jedu previše i izbegavaju energične vežbe na otvorenom.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

00:54

Dr Ivan Kostić o stanju povređenih turista u Ovčar Banji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track