"UKRAJINA NE MOŽE DA POBEDI" Marin le Pen izazvala šok u Kijevu: Moramo da pregovaramo sa Rusijom da nađemo POZITIVAN IZLAZ
Foto: FRANCOIS GREUEZ / Sipa Press / Profimedia

izjava

"UKRAJINA NE MOŽE DA POBEDI" Marin le Pen izazvala šok u Kijevu: Moramo da pregovaramo sa Rusijom da nađemo POZITIVAN IZLAZ

Planeta -

Lider desničarske partije Nacionalno okupljanje Marin le Pen smatra da je neophodno da se pregovara sa Rusijom za rešavanje sukoba u Ukrajini jer je očigledno da Kijev rat ne može da dobije.

- Da li zaista verujete da možemo da se dogovorimo o miru bez razgovora sa jednom od zaraćenih strana? Mi ćemo morati da razgovaramo sa Rusijom da pokušamo da nađemo pozitivan izlaz za Ukrajinu s obzirom na to da Kijev sukob očigledno ne može da dobije - rekla je Le Pen u intervjuu za španski list Periodico.

Le Pen je na pitanje da li treba poslati Ukrajini više ili manje pomoći rekla da generalno podržava inicijative za pružanje vojne ili civilne podrške Kijevu. Međutim, skrenula je pažnju na potrebu da se pažljivo razmotri uvođenje sankcija Rusiji, kako se ne bi okrenule protiv same Evrope.

Le Penova je navela primer energetskog rata koji se pokazao poražavajućim za evropske ekonomije. Za Evropu je prema njenim rečima važno da ne postane direktan učesnik u sukobu.

- Suviše dobro poznajem mehaniku rata da ne bi ponovila strašne greške iz prošlosti. Ne želimo više da budemo uvučeni u strahote koje bi, ako bi se desile, značile konačan kraj Evrope - rekla je Le Pen.

Francuskom predsedniku Emanuelu Makronu, podsetimo, crno se piše na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima! Više od trećine Francuza prema istraživanju Francuskog instituta za javno mnjenje za časopis Pari Mač na vanrednim izborima želi pobedu desničarskog Nacionalnog okupljanja koje je u parlamentu predvodila Marin Le Pen.

(Kurir.rs/RIA/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

01:38

RUSIJA ISKLJUČENA IZ OBELEŽAVANJA ISTORIJSKOG DANA D Politički filozof: Zapad revidira istoriju jer ima nečistu savest!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track