PUTIN POSTAVIO NEĆAKU ZA ZAMENIKA MINISTRA ODBRANE? Velike promene u Kremlju, Ana ima važan zadatak, stigao i sin BIVŠEG PREMIJERA
Foto: Sergey Bobylev / Sputnik / Profimedia

imenovanja

PUTIN POSTAVIO NEĆAKU ZA ZAMENIKA MINISTRA ODBRANE? Velike promene u Kremlju, Ana ima važan zadatak, stigao i sin BIVŠEG PREMIJERA

Planeta -

Ana Civileva imenovana je ukazom ruskog predsednika Vladimira Putina za zamenika ministra odbrane!

Civileva, koja je prema nezvaničnim tvrdnjama ruskih opozicionih medija Putinova nećaka, supruga je Sergeja Civileva koji je doskora bio na čelu Ministarstva energetike dok je ranije bio guverner Kemerovske oblasti. Do sada je vodila državni fond "Branioci otadžbine" za podršku učesnicima rata sa Ukrajinom.

Na svojoj novoj funkciji, Civileva će biti odgovorna za organizovanje socijalne i stambene podrške za vojsku, navodi Ministarstvo odbrane.

Ana Civileva, Vladimir Putin
foto: AP Mikhail Metzel

Putin je inače na mesta zamenika ministra odbrane takođe imenovao Leonida Gornjina i Pavela Fradkova.

Gornin je ranije bio prvi zamenik ministra finansija dok će u Ministarstvu odbrane nadgledati pitanja finansijske podrške oružanim snagama - uključujući povećanje transparentnosti novčanih tokova i praćenje efikasne potrošnje budžetskih sredstava.

Pavel Fradkov, najmlađi sin Mihaila Fradkova, bivšeg premijera i bivšeg šefa Spoljne obaveštajne službe, bio je prvi zamenik direktora za predsedničke poslove pre njegovog imenovanja na novu funkciju. Sada će biti zadužen za upravljanje imovinom i zemljištem i izgradnjom objekata za potrebe Ministarstva odbrane i nacionalne privrede.

Putin je istovremeno otpustio četvoro ljudi iz tima bivšeg šefa resora Sergeja Šojgua.

Ruski predsednik, podsetimo, nedavno je saopštio koja su dva uslova da bi počeli pregovori sa Ukrajinom. Putin navodi da Ukrajina prvo mora da povuče svoje trupe iz "svih novih regiona" Rusije da bi počela pregovore.

(Kurir.rs/Moscow Times/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

08:50

PUTIN NIJE OJAČAO EVROPSKU DESNICU, NEĆE PREĆI PETINU U PARLAMENTU Može li se novi evropski poredak zamisliti bez Rusije?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track