KINA BRUTALNO ODGOVORILA NA OPTUŽBE ŠEFA NATO! Stoltenberg javno zapretio, sada mu je stigao odgovor koji ledi krv u žilama
Foto: Shutterstock

KINA BRUTALNO ODGOVORILA NA OPTUŽBE ŠEFA NATO! Stoltenberg javno zapretio, sada mu je stigao odgovor koji ledi krv u žilama

Planeta -

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je u utorak NATO da prestane da prebacuje krivicu za ukrajinsku krizu.

Portparol ministarstva Lin Đian je to rekao na redovnom brifingu za štampu kao odgovor na tvrdnju generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga da Kina obezbeđuje tehnologiju Rusiji koja je produžila krizu.

"Ono što NATO treba da uradi je da se preispita, a ne proizvoljno da blati i napada Kinu“, rekao je Lin, koji je naglasio da Kina nije stvorila ukrajinsku krizu niti je strana u njoj i da je uvek bila posvećena promovisanju mirovnih pregovora.

On je dodao da je međunarodna zajednica naširoko prepoznala objektivnu i nepristrasnu poziciju i konstruktivnu ulogu Kine.

"Pozivamo stranu NATO-a da prestane da prebacuje krivicu i seje razdor, da ne dolivaju ulje na vatru, već da radije učini nešto praktično za političko rešenje ukrajinske krize", rekao je portparol Kine.

(Kurir.rs/CGTN/Foto: Ilustracija/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:43

KINA NEĆE DOZVOLITI DA RUSIJA PADNE, A RAZLOG JE JASAN! Analitičar: Novo žarište izbiće IZNENADA na mestu koje NIKO NE SPOMINJE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track