SNIMLJEN TRENUTAK UBISTVA ALBANCA U ZATVORU! Njegov sunarodnik izvadio sečivo, pa počeo da UBADA BEZ MILOSTI - UZNEMIRUJUĆA SCENA
Foto: Shutterstock/Youtube/Proto Thema

SNIMLJEN TRENUTAK UBISTVA ALBANCA U ZATVORU! Njegov sunarodnik izvadio sečivo, pa počeo da UBADA BEZ MILOSTI - UZNEMIRUJUĆA SCENA

Planeta -

Sigurnosne kamere u najvećem zatvoru u Grčkoj snimile su trenutak ubistva Albanca (35), osuđenog za dva ubistva, koji je izboden 26. juna nakon svađe sa drugim zatvorenikom, takođe Albancem.

Kamere su snimile trenutak kada dvojica zatvorenika prilaze Alfonsu Dociju (35) i ubadaju ga nožem.

U napadu je povređen i zatvorenik (46) sa tzv. Kosova, koji je hitno prebačen u bolnicu. Iako su mediji prvo pisali da je okršaj izbio između Docija i muškarca sa tzv. Kosova, ispostavilo se da je ovaj drugi "slučajna žrtva", a Albanac H. C. (45) je priznao da je izbo Docija.

Sada su grčki mediji objavili i snimak sigurnosnih kamera, na kojem se vide poslednji trenuci Docijevog života. Mediji podsećaju da je Doci osuđen za ubistva grčkog biznismena i jedne starije žene 2017. godine, koje je ubio tokom pljačke.

Doci je 2018. godine, tokom prebacivanja na Krit, uspeo da pobegne sa broda i uhapšen je dva dana kasnije i potom prebačen u zatvor Koridalos, najveći i najbolje obezbeđen zatvor u Grčkoj.

Upravo u tom zatvoru je 26. juna, oko 13 časova, došlo do kobne svađe sa drugim zatvorenicima. Prethodno su čuvari naredili da se zatvorenici, koji su imali "slobodno", vrate u svoje ćelije, što su pojedini odbijali da urade jer je bilo prevruće.

Tada je došlo do verbalnog okršaja Docija i još nekih zatvorenika, a potom i do fizičkog obračuna. Tada je jedan od dvojice sa kojima Doci sukobio, izvukao ručno izrađeni nož i Dociju zadao smrtonosne povrede i ranio zatvorenika sa Kosova.

U zatvoru je satima bilo opsadno stanje, a morali su da intervenišu i pripadnici specijalnih jedinica.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track