CARINICI OSTALI U ŠOKU KADA SU PREGLEDALI MUŠKARCA! U džepove sakrio nešto ZASTRAŠUJUĆE: Bili mu PUNI DŽEPOVI, sve se MIGOLJILO
Foto: X/@shanghaidaily

objavljen snimak zaplene

CARINICI OSTALI U ŠOKU KADA SU PREGLEDALI MUŠKARCA! U džepove sakrio nešto ZASTRAŠUJUĆE: Bili mu PUNI DŽEPOVI, sve se MIGOLJILO

Planeta -

Kineski carinici bili su zapanjeni slučajem čoveka koji je pokušao da prokrijumčari čak 100 živih zmija u Kinu – i to u pantalonama.

Carinici u Šenženu zaustavili su neidentifikovanog putnika koji je dolazio iz Hong Konga krijući u pantalonama zabranjenu i opasnu pošiljku, prenosi Gardijan.

– Carinici su nakon uviđaja otkrili da su džepovi pantalona koje je putnik nosio bili ispunjeni plastičnim kesama sa patent zatvaračem i zalepljeni, navode u saopštenju.

- Nakon otvaranja, ustanovljeno je da se u svakoj torbi nalaze žive zmije svih oblika, veličina i boja, dodaje se.

U saopštenju se navodi da su policajci zaplenili 104 gmizavaca, uključujući mlečne zmije i kukuruzne zmije, od kojih mnoge nisu autohtone vrste.

Kineska carina je takođe objavila snimak na kome se vidi kako dva granična policajca proučavaju crvene, ružičaste i bele zmije kako se migolje u ​​vrećama.

Kina je jedan od najvećih svetskih centara trgovine životinjama, ali vlasti poslednjih godina ulažu napore da se bore protiv ilegalne trgovine.

Državni zakoni o biološkoj bezbednosti i kontroli bolesti zabranjuju ljudima da unose alohtone vrste bez dozvole.

- Oni koji prekrše pravila odgovaraće u skladu sa zakonom - saopštila je uprava carina, ne precizirajući kakva je kazna određena šverceru.

(Kurir.rs/Jutarnji list/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

03:32

ŠVERCUJU SVE, OD ŽIVOTINJA, PREKO LJUDI DO DROGA Srpki carinici svakodnevno otkrivaju brojne krijumčare: OVO JE NJIHOV RECEPT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track