TUGA: 18 zatrpanih učenika poginulo

Nadoknađivali nastavu

TUGA: 18 zatrpanih učenika poginulo

Planeta -
Spasilački tim pronašao je jutros i poslednjeg 18. đaka, oko 18 sati od odrona koji je zatrpao osnovnu školu i tri farmerske kuće, a oštetio još šest kuća u selu Dženhe, u provinciji Junan

PEKING - Svih 18 đaka koji su klizištem juče ostali zatrpani u planinskoj jugozapadnoj oblasti Kine su poginuli, potvrdili su danas zvaničnici, koji su rekli i da se jedna osoba vodi kao nestala.

Spasilački tim pronašao je jutros i poslednjeg 18. đaka, oko 18 sati od odrona koji je zatrpao osnovnu školu i tri farmerske kuće, a oštetio još šest kuća u selu Dženhe, u provinciji Junan, prenela je agencija AP.Jedna teško povređena osoba zbrinuta je u bolnici i nalazi se u stabilnom stanju, rekli su zvaničnici.Selo Džehe je u regionu koji je najteže bio pogođen zemljotresom od 5,6 stepeni prošlog meseca, kada je više od 80 ljudi poginulo, 820 povređeno i 201.000 raseljena.

Škole su u toj regiji posle zemljotresa i smirivanja tla bile zatvorene do 25. septembra kada su obnovile nastavu.

U normalnim okolnostima đaci juče ne bi bili u školi, pošto se u Kini ove nedelje ne radi zbog proslave državnog praznika. Međutim, učenici u osnovnoj školi Jufang, koju je u 8 sati po lokalnom vremenu pogodilo klizište, nadoknađivali su propuštene časove zbog zemljotresa 7. septembra, koji je oštetio školu.

Nakon nesreće mnogi su na internetu postavili pitanja zašto su deca bila u školi u dane praznika i zašto vlasti posle zemljotresa nisu pojačala mere bezbednosti i ispitali teren posebno oko objekata kao što su škole.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track