Putinovi ždralovi nisu hteli da polete na jug
Foto: REUTERS

Na tužnu vest reagovao i Kremlj

Putinovi ždralovi nisu hteli da polete na jug

Planeta -
U Ruskoj agenciji za nadzor prirode pretpostavljaju da šest mladih jedinki te retke vrste ždralova nisu mogle da se potpuno adaptiraju

MOSKVA - Ždralovi sa kojima je početkom septembra leteo na deltaplanu predsednik Rusije Vladimir Putin nisu hteli da idu na jug i vratili su se na zimovanje u Okski rezervat i to avionom, javljaju ruski mediji. U Ruskoj agenciji za nadzor prirode pretpostavljaju da šest mladih jedinki te retke vrste ždralova nisu mogle da se potpuno adaptiraju i zato nisu poleteli dalje sa jatima sivih ždralova.

Na "tužnu vest" reagovao je i Kremlj. "Videli smo tužnu informaciju da ždralovi nisu mogli da odu na jug. Naravno, povezaćemo se sa ornitolozima i razjasnićemo šta se desilo", rekao je pres sekretar predsednika Dmitrij Peskov. On je izrazio nadu da će ornitolozi nastaviti da brižljivo prate sudbinu tih ptica i dodao da će se i njegov šef sigurno interesovati za njih.

Putin je 6. septembra učestvovao u eksperimentu ruskih ornitologa "Let nade" čiji je cilj spasavanje retkih ždralova, a leteći u deltaplanu bio je "vođa" ptica tokom leta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track