Lekić: Porazićemo Mila, antisrpstvo nije politika!
Foto: Rojters

Izbori u CG

Lekić: Porazićemo Mila, antisrpstvo nije politika!

Planeta -
Crna Gora polaže ispit svoje zrelosti, odnosno bira između istine i laži, progresa i lopovluka. Zato sam siguran sam da se opozicija nalazi pred velikom pobedom, rekao je on

PODGORICA - Lider Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić kazao je da je crnogorska opozicija pred velikom izbornom pobedom, jer će većina građana na parlamentarnim izborima podržati promene u toj državi.

"Crna Gora polaže ispit svoje zrelosti, odnosno bira između istine i laži, progresa i lopovluka. Zato sam siguran sam da se opozicija nalazi pred velikom pobedom", rekao je on.

Lekić je istakao da DF nije velikosrpska, ali ni antisrpska tvorevina.

"Antisrpska politika nije crnogorska politika, niti je to ikad u istoriji bila" , naveo je on.Lekić je na skupu DF-a u Nikšiću kazao da vladajuća koalicija u svom programu afirmiše slobodno tržište, a glavne državne ugovore sklapa u kafićima, prenose podgorički mediji.

"Afirmišu neoliberalni koncept ekonomije, dok se njihovi rođaci i kumovi nalaze na budžetu, a ne u tržišnoj utakmici", kazao je on. Predsednik Pokreta za promene i član Predsedništva DF-a Nebojša Medojević kazao je da taj opozicioni savez prvi put u 23 godine ima otvorena vrata i podršku Evopske unije.Lider Nove srpske demokratije i funkcioner DF-a Andrija Mandić pozvao je građane da masovno izađu na izbore i glasaju za smenu vlasti."Ne smemo dozvoliti da Crna Gora završi u rukama ljudi koji su povezani sa mafijom i onih koji su je uništavali i pljačkali", kazao je on.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori zakazani za 14. oktobar biće deveti od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori, odnosno treći nakon sticanja nezavisnosti 2006. godine.Na izborima će učestvovaće 13 političkih subjekata - sedam koalicija, pet partija i jedna grupa građana, koji će se boriti za 81 poslaničko mesto u crnogorskom parlamentu.Pravo glasa na izborima imaće 514.055 građana Crne Gore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track