Bakljada u Kninu Gotovini za rođendan

Kermes

Bakljada u Kninu Gotovini za rođendan

Planeta -
Uz molitvu za sve hrvatske branitelje i za hrvatske generale, čitala se i patriotska poezija

ZAGREB - Oko 300 građana okupilo se u petak uveče na glavnom trgu u Kninu, gde su paljenjem baklji čestitali 57. rođendan generalu Anti Gotovini, koga je Haški tribunal osudio za ratne zločine tokom i posle akcije "Oluja" 1995.

Bakljadom na kninskoj tvrđavi, branitelji su čestitali rođendan i generalu Mladenu Markaču, takođe nepravosnažno osuđenom u Hagu, prenose hrvatski mediji.

Okupljanje kod spomenika hrvatske pobede "Oluja 95" pod nazivom "Jedan narod jedno srce" organizovali su Braniteljski portal i prijatelji, a tokom skupa je potpisivana rođendanska čestitka za Gotovinu koja će biti poslata u Hag.

Organizatori su, kako prenosi Hrvatska radiotelevizija, objasnili da skup nije politički motivisan, već da mu je svrha samo rođendan generala koji, rekli su, već godinama nevin sedi u haškom zatvoru.

Uz molitvu za sve hrvatske branitelje i za hrvatske generale, čitala se i patriotska poezija. Potpisivanje rođendanskih čestitki organizovano je u nekoliko hrvatskih gradova, među kojima u Zadru i Gotovininom rodnom mestu Pakoštanu.

Gotovina i Markač nepravosnažno su osuđeni za ratne zločine nad srpskim civilima tokom i posle akcije "Oluja" na 24, odnosno 18 godina zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track