STRAŠNO: Bičevali devojčicu jer je pričala s muškarcem

Islamisti na delu

STRAŠNO: Bičevali devojčicu jer je pričala s muškarcem

Planeta -
Islamisti su tvrdili da je devojčicu pet puta upozorila islamistička policija, ali je ona nastavila da priča s muškarcem na ulici. Nakon saslušanja, oni su je kaznili sa 60 udaraca bičem

BAMAKO - Jedna 15-godišnja devojčica iz Timbuktua na severu Malija dobila je 60 udaraca bičem, što je kazna na koju su je osudili islamistički ekstremisti jer je pričala s muškarcem na ulici. Islamisti iz grupe Ansar Din povezane sa Al Kaidom, koji vladaju Timbuktuom, uhvatili su devojčicu kako na ulici stoji pored jednog muškarca.

"Islamisti su tvrdili da je devojčicu pet puta upozorila islamistička policija, ali je ona nastavila da priča s muškarcem na ulici. Nakon saslušanja, oni su je kaznili sa 60 udaraca bičem. Stanovništvo nije izašlo u velikom broju da prati ovo bičevanje", rekao je za AP jedan stanovnik Timbuktua.

Javno bičevanje devojčice izvršeno je ispred novog štaba islamske policije u centru Timbuktua. Mali, oko 20 godina jedna od najstabilnijih demokratija zapadne Afrike, u krizi je nakon državnog udara 22. marta ove godine, posle koga su tuareška plemena krenula u pobunu, s namerom da na severu uspostave svoju nezavisnu državu. Njima su se pridružili islamisti, koji su u potpunosti preuzeli sever zemlje, gde su uspostavili Šerijatski zakon.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track