Najnovije vesti

Uhapšen fratar švaler, odao ga mobilni

Uhapšen fratar švaler, odao ga mobilni

Planeta
Poslednjih dana Šime Nimac je bio najtraženiji hrvatski sveštenik jer je neovlašćeno uzeo novac od prodaje crkvenog zemljišta i otišao s nepoznatom lepoticom u nepoznatom pravcu

ZAGREB - Uhvaćen sveštenik fra Šime Nimac, koji je ukrao crkveni novac i pobegao sa devojkom. Fra Šime je uhvaćen u Zagrebu i odmah je prebačen u Split na ispitivanje.

Poslednjih dana Nimac je bio najtraženiji hrvatski sveštenik jer je, kako su pisali hrvatski mediji, neovlašćeno uzeo novac od prodaje crkvenog zemljišta i otišao s nepoznatom lepoticom  u nepoznatom pravcu.

Naime, hrvatska policija je u saradnji sa Uskokom detaljno ispitivala slučaj, koji bi verovatno ostao prekriven velom tajne da se o svemu nisu raspisali hrvatski mediji. Policija je za fra Šimom tragala danima i lociran je u Zagrebu uz pomoć signala mobilnog telefona.Budući da će za istragu biti zaduženo tužilaštvo u Splitu, fratar je odmah prebačen na jug  Hrvatske.

On će biti ispitan zbog zloupotrebe položaja i pribavljanje koristi na štetu crkve od skoro milion evra, koje je, kako tvrdi Nadbiskupija splitsko-makarska, neovlašćeno podignuo sa računa  u Baškoj Vodi posle neovlašćene prodaje zemljišta od 40.000 m2 u Baškom Polju.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...