Uhapšen fratar švaler, odao ga mobilni

Uhapšen fratar švaler, odao ga mobilni

Planeta -
Poslednjih dana Šime Nimac je bio najtraženiji hrvatski sveštenik jer je neovlašćeno uzeo novac od prodaje crkvenog zemljišta i otišao s nepoznatom lepoticom u nepoznatom pravcu

ZAGREB - Uhvaćen sveštenik fra Šime Nimac, koji je ukrao crkveni novac i pobegao sa devojkom. Fra Šime je uhvaćen u Zagrebu i odmah je prebačen u Split na ispitivanje.

Poslednjih dana Nimac je bio najtraženiji hrvatski sveštenik jer je, kako su pisali hrvatski mediji, neovlašćeno uzeo novac od prodaje crkvenog zemljišta i otišao s nepoznatom lepoticom u nepoznatom pravcu.

Naime, hrvatska policija je u saradnji sa Uskokom detaljno ispitivala slučaj, koji bi verovatno ostao prekriven velom tajne da se o svemu nisu raspisali hrvatski mediji. Policija je za fra Šimom tragala danima i lociran je u Zagrebu uz pomoć signala mobilnog telefona.Budući da će za istragu biti zaduženo tužilaštvo u Splitu, fratar je odmah prebačen na jug Hrvatske.

On će biti ispitan zbog zloupotrebe položaja i pribavljanje koristi na štetu crkve od skoro milion evra, koje je, kako tvrdi Nadbiskupija splitsko-makarska, neovlašćeno podignuo sa računa u Baškoj Vodi posle neovlašćene prodaje zemljišta od 40.000 m2 u Baškom Polju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja