Pohotni fra Šime obrađen u splitskoj policiji

Ispitan u pritvoru

Pohotni fra Šime obrađen u splitskoj policiji

Planeta -
Policija je saopštila da je obrada nad 34-godišnjim Nimcem, koji je bio župnik (paroh) u Baškoj Vodi, završena u koordinaciji sa županijskim tužilaštvom u Splitu i opštinskim tužilaštvom u Makarskoj

ZAGREB - Fratar Šime Nimac, pripadnik katoličkog monaškog reda franjevaca koja se sumnjiči da je nezakonito prisvojio skoro deset miliona kuna (1,33 miliona evra) od prodaje crkvene zemlje u Baškoj Vodi kod Makarske, ispitan je u županijskom tužilaštvu u Splitu.

Protiv njega je podneta krivična prijava tužilaštvu u Splitu. Nakon ispitivanja vraćen je u pritvor, a u petak će biti odlučeno hoće li mu biti određen jednomesečni pritvor što će zatražiti tužilaštvo kako Nimac ne bi ometao postupak i uticao na svedoke. Nimac je u sredu uhapšen u Zagrebu, nakon čega je prebačen u Split na kriminalističku obradu.

Policija je saopštila da je obrada nad 34-godišnjim Nimcem, koji je bio župnik (paroh) u Baškoj Vodi, završena u koordinaciji sa županijskim tužilaštvom u Splitu i opštinskim tužilaštvom u Makarskoj.

On se tereti za krivično delo zloupotrebe položaja i ovlasćenja.Nimac je osumnjičen da je 5. aprila ove godine zaključio ugovor o kupoprodaji crkvenog zemljišta bez odobrenja crkvenih vlasti, a novac od prodaje zadržao, odnosno kasnije podigao s računa parohije.

Nimac je u sredu uveče uhapšen u Zagrebu na osnovu lociranog signala mobilnog telefona, a uz njega je u stanu bila devojka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track