Izetbegović hoće da sastavlja Vladu Crne Gore

Podržao Mila

Izetbegović hoće da sastavlja Vladu Crne Gore

Planeta -
Medojević je uložio oštar protest zbog izjave Izetbegovića, koji je u toku svoje zvanične posete Crnoj Gori pozvao Bošnjačku stranku da napravi koaliciju sa režimom Mila Đukanovića

PODGORICA - Izjava predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića da Bošnjačka stranka (BS) u Crnoj Gori treba da nastavi saradnju sa vladajućom koalicijom, predstavlja diplomatski skandal i mešanje u unutrašnje stvari suverene države, izjavio je funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

Medojević, koji boravi u trodnevnoj radnoj poseti Nemačkoj, bio je gost Radne grupe za spoljnu politiku Kluba poslanika SPD u Bundestagu, na kojoj se raspravljalo o stanju u BiH.

Medojević je, između ostalog, uložio oštar protest zbog izjave Izetbegovića, koji je u toku svoje zvanične posete Crnoj Gori pozvao BS da napravi koaliciju sa režimom Mila Đukanovića, navodi se u saopštenju Demokratskog fronta, koje prenose crnogorski mediji.

Medojević je ocenio da se radi o nezapaćenom diplomatskom skandalu i flagrantnom mešanju predsednika jedne države u unutrašnje stvari druge suverene države.

“Na ovaj način Izebegović je napravio opasan presedan, koji bi mogao postati redovna praksa u formiranju Vlada u regionu, što može samo pogoršati odnose i dodatno usporiti procese pomirenja, regionalne saradnje i evropskih integracija”, rekao je Medojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track