Masakr u Alpima povezan sa Sadamom Huseinom?!

Pomak u istrazi

Masakr u Alpima povezan sa Sadamom Huseinom?!

Planeta -
Britanci objavili informaciju da je Sadam Husein ocu ubijenog naučnika Sada al Hilija isplatio na račun u Ženevi 840.000 funti

LONDON – Britanski Gardina objavio je informaciju da je svrgnuti i ubijeni nekadašnji irački predsednik Sadam Husein svojveremno uplatio ocu ubijenog iračkog nukelarnog naučnika Sada al- Hilija koji je sa porodicom likvidiran u Alpama 840.000 funti.

Englezi su objavili da je Kadhim al-Hili bio blizak sa Sadamovom BAAS partijom, ali da je on još 1970. iz Iraka pobegao u Veliku Britaniju.

Sadam je navodno ovu sumu uplatio na račun starijeg Al-Halila u Ženevi, koji je udaljen samo sat vremena od lokacije u Alpima gde se 5.septembra dogodilo četverostruko ubistvo, a uz članove porodice Al-Halila ubijen je i slučajni biciklista, dok su ćerke Sada al Halilija od četiri i sedam godina preživele masakr.

Motiv ubistva i dalje je nepoznat, ali je francuska policija otkrila je da je istraga nemačke tajne službe (BND) povezala oca ubijenog inženjera sa Sadamom Huseinom. Naime, nemački agenti su pratili sve finansijske transakcije iz Bagdada, jer je Nemačka sa Irakom poslovala učestalije nego ostale evropske zemlje.

"Poznat im je trag novca i znaju kako da ga prate. Desetak godina su nadgledali transakcije između zapada i Iraka. Kada vas tako nešto zanima, najpre zovete BND", izjavio je anonimni izvor iz nemačke tajne službe.

Iz BND-a su medijima kratko poručili da nemaju nikakv komentar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track