Feliks pred sudom zbog makljaže
Foto: Tanjug

Kora od banane

Feliks pred sudom zbog makljaže

Planeta -
Baumgartner je u prvom suđenju u Salcburgu, aprila ove godine, tvrdio da je nevin i da nije udario kamiondžiju

BEČ - Ekstremni sportista iz Austrije Feliks Baumgartner, koji je pre gotovo tri nedelje skokom sa 39 kilometara visine privukao pažnju celog sveta, u svom rodnom gradu Salcburgu moraće da odgovara pred sudom zbog nanošenja telesnih povreda pre dve godine.

Naime, Baumgartner će, pred pokrajinskim sudom, morati da odgovara zbog sumnje da je naneo telesne povrede jednom vozaču kamiona.

On je, zbog udarca pesnicom, već osuđen u prvoj instanci, protiv čega se žalio, saopštila je portparol tužilaštva Barbara Fajhtinger.

Nemili događaj se desio 30. septembra 2010. u blizini stadiona.

Usled gužve u saobraćaju jedan vozač automobila i jedan grčki kamiondžija su se raspravljali.

Prema prvostepenoj presudi Baumgartner, koji se priključio raspravi, stao je na stranu vozača automobila.

U toj svađi je Grk odgurnuo Baumgertnera koji ga je potom udario pesnicom u glavu.

Prema rečima Fajhtingerove, Baumgartner je u prvom suđenju pred opštinskim sudom u Salcburgu, aprila ove godine, tvrdio da je nevin.

On je negirao da je udario kamiondžiju, ali je ipak osuđen na plaćanje odštete u visini od 50 dnevnica po 30 evra, kao i kaznu u visini od 1.500 evra.

Protiv te odluke Baumgartner je uložio žalbu, a suđenje u drugoj instanci, biće održano u utorak pred pokrajinskim sudom, kada će biti doneta odluka o njegovoj žalbi.

Za sada je neizvesno da li će Baumgartner lično doći pred pokrajinski sud, pošto lično prisustvo pravno gledano nije potrebno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track