Dodik: Ne priznajemo rezultate izbora u Srebrenici

Neregularno

Dodik: Ne priznajemo rezultate izbora u Srebrenici

Planeta -
Koalicije za Republiku Srpsku", kojom se traži poništavanje izbornih rezultata i ponavljanje izbora u Srebrenici zbog "niza neregularnosti"

BANJALUKA - Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik je najavio da će SNSD tražiti ponavljanje lokalnih izbora u Srebrenici, prenela je Radio-televizija Republike Srpske.

Dodik je to rekao prenoseći zaključke sinoćne sednice Izvršnog odbora SNSD na kojoj su analizirani rezultati i stanje posle oktobarskih opštinskih izbora. Opštinski odbori SNSD i Srpske demokratske stranke (SDS) ranije su najavili žalbu Ustavnom sudu BiH zbog odluke Centralne izborne komisije BiH (CIK) da ne prihvati žalbu članica

"Koalicije za Republiku Srpsku", kojom se traži poništavanje izbornih rezultata i ponavljanje izbora u Srebrenici zbog "niza neregularnosti". Dodik je rekao da je Izvršni odbor SNSD odlučio da se sprovedu unutarstranački izbori za opštinske odbore koji su na lokalnim izborima imali loš rezultat, i da SNSD u Bijeljini i Doboju bude u opoziciji.

Najavio je da će se u roku od godinu dana obaviti revizija članstva SNSD i onemogućiti da članovi imaju po nekoliko funkcija. Po rečima Dodika, izabrani poslanici i odbornici neće moći da imaju i funkciju u izvršnoj vlasti. Izvršni odbor SNSD će, rekao je Dodik, do kraja marta formirati izborni štab za opšte izbore 2014. godine.

Da bi "bila apsolutni pobednik" na izborima 2014. godine, najavio je i jačanje vladajuće koalicije sa Demokratskim narodnim savezom (DNS) i Socijalističkom partijom RS (SP RS). "SNSD se nije odrekla vodeće uloge u društvu i to je jedinstvena ocena svih članova Izvršnog odbora stranke", kazao je lider SNSD.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track