Romni: Obama birače častio kontracepcijom!
Foto: Reuters

Ko gubi...

Romni: Obama birače častio kontracepcijom!

Planeta -
Republikanac se jadao da ga je rival pobedio jer je žene obasipao poklonima, a među darovima bila su i "besplatna kontraceptivna sredstva", što je bilo naročito važno mladim ženama

VAŠINGTON - Republikanski predsednički kandidat Mit Romni oglasio se prvi put posle priznavanja izbornog poraza, rekavši da je predsednik Barak Obama prošle nedelje pobedio na izborima zahvaljujući tome što je "obasipao poklonima" žene, afroamerikanske i hispanske pristalice.

On je optužio Obamu da primenjuje "stari recept" činjenja usluga ključnim demokratskim biračima u zamenu za podršku. "Oni su u svakom slučaju bili vrlo velikodušni. Što se tiče mladih ljudi, na primer, opraštanje kamate za studentski kredit bio je veliki poklon", izjavio je Romni.

On je kazao da je Obama "uložio veliki trud u male stvari", dok je njegova kampanja bila usmerena na "velika pitanja". Romni je dodao da su među poklonima koje je Obama dao pristalicama bila "besplatna kontraceptivna sredstva", što je bilo naročito važno mladim ženama.

Predsednikov kontroverzni plan o reformi zdravstvenog sistema bio je još jedan poklon u predizbornoj kampanji koji mu je pomogao da obezbedi glasove mladih, rekao je Romni. "Prema Obaminom planu, sve osobe do 26 godina mogu biti zdravstveno osigurane preko roditelja i to je bio veliki poklon za mlade ljude. Oni su glasali u velikom broju, čak većem nego 2008. godine", istakao je on.

Romni je kazao da je "besplatno zdravstvo za Latinoamerikance bilo veliki plus, dok je amnestija za decu ilegalnih imigranata, bila veliki plus za tu grupaciju".Romnijev predizborni tim je predvideo laku pobedu na prošlonedeljnim izborima i Romni je rekao pristalicama da mu je veoma žao što nije pobedio, preneo je AFP.

"Znam da ste očekivali pobedu, mi smo očekivali pobedu. Bili smo veoma razočarani rezultatom. Nismo ga predvideli i malo je falilo za pobedu, ali malo se u ovom poslu ne računa", poručio je on.

Romni je kazao da on i njegovi savetnici za izbore još osmišljavaju planove za budućnost. "Mi sada gledamo i kažemo: Dobro, šta možemo dalje da uradimo? Ali, iskreno, i dalje smo toliko opterećeni prošlošću da je teško praviti planove za budućnost", zaključio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track