Dinamo i Hajduk čestitali Gotovini i Markaču?!
Foto: BETA AP

Politika u sportu

Dinamo i Hajduk čestitali Gotovini i Markaču?!

Planeta -
Trener selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Igor Štimac pozdravio je današnju odluku suda izjavom "Hrvatska je konačno slobodna! Dobrodošli kući heroji naši!"

BEOGRAD - Hrvatski sportisti pozdravili su danas oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, a ističu se Samir, Igor Štimac, Dinamo i Hajduk, objavio je Večernji list. Bivši hrvatski reprezentativac i današnji trener selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Igor Štimac pozdravio je današnju odluku suda izjavom "Hrvatska je konačno slobodna! Dobrodošli kući heroji naši!"

Brazilski igrač Dinama Samir napisao je "SLOBODA!" na svom fejsbuk profilu a reprezentativac Dejan Lovren se na Tviteru oglasio porukom "Slobodni su napokon...!!!! Ponosan sam na njih i sve ostale ljude koji su dali život za Hrvatsku!".

Generalima su čestitali i splitski HNK Hajduk i zagrebački Dinamo. "Svaki odlazak je povratak. Ljudi odlaze da bi se vratili. Misao je ta koja je stvorena za trenutak koji danas slavimo. Naši su heroji sad ponovo s nama, na svojem rodnome tlu. Dinamo se ovim putem pridružuje celoj Lijepoj našoj koja se u ovim trenucima iskreno i glasno raduje i slavi oslobođenje hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača", navodi se u saopštenju Dinama.

Dinamo dalje ističe da će današnji dan ostati dugo zapamćen u Hrvatskoj i podseća da će se u subotu na Maksimiru održati utakmica između Dinama i Zadra, rodnog grada Ante Gotovine "kojemu ćemo i na toj utakmici odati počast i svi ga zajedno pozdraviti, kao i generala Mladena Markača".

"Također, ovog ćemo se vikenda jos jednom prisetiti i grada heroja, Vukovara, koji je i simbol slobode svih nas u kojoj gradimo svoje živote, radimo i borimo se za svoje ciljeve, te naposletku, ostvarujemo i sportske rezultate", navodi se u saopštenju Dinama.

"Stoga u duhu ponosa i sjajnoga raspoloženja u kojemu se svi u ovome trenutku nalazimo pozivamo da i sutrašnji sportski događaj svi zajedno uveličamo sportskim navijanjem, dobrom atmosferom, ali i proslavom današnjeg velikoga dana. Radujmo se zajedno novome početku", poručio je Dinamo.Hajduk je poslao telegram čestitki generalima i pozvao ih na utakmicu protiv Lokomotive.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track