Nobilo: Hrvatska vojska i policija su počinili zločine

Advokat stiđava euforiju

Nobilo: Hrvatska vojska i policija su počinili zločine

Planeta -
Nobilo je gostujući u emisiji Hrvatske televizije naglasio da Hrvatska, osim što treba otkriti počinioce i procesuirati ih, ima obavezu obeštetiti žrtve

ZAGREB - U euforiji oko oslobađajuće presude za generale Antu Gotovinu i Mladena Markača ne smemo zaboraviti da su hrvatska vojska i policija počinili zločine i da je obaveza države da ih procesuira, izjavio je advokat Anto Nobilo.

Nobilo je gostujući u emisiji Hrvatske televizije naglasio da Hrvatska, osim što treba otkriti počinioce i procesuirati ih, ima obavezu obeštetiti žrtve. Sada se vodi postupak oko obeštećenja oko zločina u Varivodama kod Knina, ali ostali zločini u sektoru Jug nisu procesuirani, rekao je hrvatski advokat.

"Ne sme doći do nivoa da negiramo žrtve. Hrvatska je evropska zemlja i ima visok standard, ali počinjeni zločini ne menjaju karakter rata", rekao je Nobilo koji je bio branilac pojedinih optuženih Hrvata u Hagu.

Nobilo je ocenio da je današnja presuda bila udarac za bivšu glavnu hašku tužiteljku Karlu del Ponte i tužilaštvo koje je po njemu igralo na pogrešnu kartu, što je oboreno u žalbenom postupku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track