Del Ponte: Gotovina je morao biti osuđen, postoje dokazi

Zatečena

Del Ponte: Gotovina je morao biti osuđen, postoje dokazi

Planeta -
Bilo je to veliko, veliko iznenađenje. Nameravam da pročitam sudsku presudu kako bih videla šta je krenulo krivo između prvostepene presude i žalbe, rekla je Del Ponteova

ZAGREB- Bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte (Carla del Ponte) kaže da je veoma iznenađena oslobađajućom presudom za generale Antu Gotovinu i Mladena Markača.

"Bilo je to veliko, veliko iznenađenje. Nameravam da pročitam sudsku presudu kako bih videla šta je krenulo krivo između prvostepene presude i žalbe. Jasno je da je Gotovina trebao biti osuđen jer je postojala individualna i osobna odgovornost. Ta u prvostupanjskoj je presudi bio osuđen.'Postojali su dokazi. Ja sam sve pratila.Sad je sud drugačije i mnogo restriktivnije interpretirao činjenice. Iznenađenje je dvostruko veće kad se zna da će sud uskoro zatvoriti svoja vrata", rekla je Del Ponteova..

Apelaciono veće Haškog tribunala oslobodilo je kriviče hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača za progon srpskog stanovništva iz Kninske krajine 1995. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track