Gotovina: Odlična saradnja sa Dudakovićem tokom Oluje

Gotovina: Odlična saradnja sa Dudakovićem tokom Oluje

Planeta -
Hrvatski general rekao da nema osnova da se zapovednik Petog korpusa tereti za bilo koji zločin

SARAJEVO - Hrvatski general Ante Gotovina, koga je Haški tribunal oslobodio optužbe za zločine tokom i nakon vojne akcije Oluja, rekao je da je tokom ratnih operacija izvrsno sarađivao s generalima takozvane Armije BiH, a posebno zapovednikom Petog korpusa Atifom Dudakovićem.Uputivši mu pozdrave, Gotovina je rekao da nema osnova da Dudakovića terete za bilo koji zločin."Odlično sam sarađivao s generalima ABiH, a svima je poznat ishod naše saradnje", kazao je Gotovina.

Prisećajući se ratnih dana i operacije Oluja, Gotovina je rekao da je izvrsno sarađivao s generalom Dudakoviće, ali i sa bošnjačkim kolegama Mehmedom Alagićem i Vahidom Karavelićem komadantom Petog, Sedmog i Prvog korpusa."Naša saradnja se ogleda i iz ishoda koji je jako dobro poznat svima. Iz toga je jasno kao dan koliko smo dobro radili. Svi su oni heroji svog naroda", rekao je Gotovina.

On smatra da protiv generala Dudakovića ne treba voditi nikakve istrage na čemu, kako je rekao, insistira srpska strana koja tvrdi da je on komandovao izvršenju ratnih zločina.

Dudaković je, između ostalog, naredio streljanje zarobljenika posle sukoba sa pripadnicima Narodne odbrane Autonomne pokrajine Zapadna Bosna kojom je komandovao Fikret Abdić, o čemu su u Republici Srpskoj nedavno emitovani snimci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track