Obama: Oprezno s Borisovim, ima crni pojas u karateu!
Foto: Rojters

Za svaki slučaj

Obama: Oprezno s Borisovim, ima crni pojas u karateu!

Planeta -
Predsednik SAD se našalio uoči susreta s bugarskim premijerom u Beloj kući

VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama izjavio je, uoči susreta sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim u Beloj kući, da treba biti obazriv sa Borisovim pošto ima crni pojas u karateu.Opisujući Borisova kao "veoma efikasnog lidera na svetskoj sceni", Obama je rekao da je "važno da svi znaju da Borisov ima i crni pojas u karateu, tako da s njim treba biti veoma obazriv", prenela je bugarska agencija BTA.

Američki predsednik je rekao da je Bugarska dokazala da je jedan od najistaknutijih NATO saveznika Amerikancima.Borisov se nalazi u petodnevnoj radnoj poseti SAD i prvi je evropski lider koji se sastaje sa ponovo izabranim američkim predsednikom.

Obama je zahvalio Bugarskoj jer jako podržava napore u Avganistanu kao i Bugarima koji "služe i žrtvuju se" tamo.Obama je izrazio zadovoljstvo napretkom Bugarske koja je, prema njegovim rečima, "modernizovana zemlja" i "lider na Balkanu u kretanju ka daljim evropskim integracijama i ostatku svetske ekonomije".

Bugarski premijer je, pred razgovore sa američkim predsednikom, čestitao Obami na izbornoj pobedi 6. novembra.Borisov je zahvalio svom američkom domaćinu na sjajnoj saradnji SAD u oblastima kao što su društvena i nacionalna bezbednost, borba protiv terorizma i organizovanog kriminala.

U razgovoru sa američkim predsednikom učestvuju i zamenik bugarskog premijera Cvetan Cvetanov, šef diplomatije Nikolaj Mladenov i ministar odbrane Anju Angelov.

Bojko Borisov, (Foto: Novinar.bg)
Bojko Borisov, (Foto: Novinar.bg)
http://www.youtube.com/watch?v=RmCW4MqZ0JY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track