Demonstranti zapalili sedište Muslimanske braće

Nemirna noć u Kairu

Demonstranti zapalili sedište Muslimanske braće

Planeta -
Istovremeno, britanska agencija Rojters, pozivajući se na egipatsku državnu agenciju, javila je da je zapaljena još jedna kancelarija Muslimanske braće u južnom predgrađu egipatske prestonice, Maad

KAIRO - Protivnici predsednika Muhameda Morsija zapalili su glavno sedište Muslimanske braće u Kairu, u kvartu Mukatam, rekao je AFP-u portparol ovog islamističkog pokreta Mahmud Gozlan.

"Dve stotine demonstranata je napalo sedište. Naši čuvari su pokušali da ih spreče ali neki su uspeli da uđu na zadnja vrata i da zapale zgradu koja još uvek gori", kazao je Gozlan.

Jedan bezbednosni zvaničnik kazao je da je požar stavljen pod kontrolu i da je policija potisnula demonstrante dalje od sedišta ovog pokreta koji je podržao Morsija prilikom njegovog dolaženja na vlast.

Istovremeno, britanska agencija Rojters, pozivajući se na egipatsku državnu agenciju, javila je da je zapaljena još jedna kancelarija Muslimanske braće u južnom predgrađu egipatske prestonice, Maadi.

Partija slobode i pravde je objavila na svojoj fejsbuk stranici da je izvršen teroristički napad na njene kancelarije.

Do incidenata je došlo dok se Morsi preko televizije obraćao naciji i rekao da neće tolerisati ubistva i sabotaže ali da će poštovati slobodu govora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track