Najnovije vesti

Voditelji uklonjeni s radija posle smrti bolničarke
Foto: Rojters

Tragedija

Voditelji uklonjeni s radija posle smrti bolničarke

Planeta
Mel Greg i Majkl Kristijan šokirani su ishodom svoje neslane šale zbog koje se Jasinti Saldani (46) ubila prethodno odavši poverljive podatke o trudnoći princeze Kejt

LONDON - Tek što je bura zbog radosne vesti o trudnoći supruge princa Vilijama Kejt dostigla vrhunac, pomračila ju je smrt bolničarke koja je nasela na šalu australijskih voditelja koji su pozvali bolnicu gde se Kejt nalazila i predstavili se kao britanski kraljica i princ.

Voditelji Mel Greg i Majkl Kristijan, koji nisu ni sumnjali da će iko nasesti na njihov, kako su rekli, "grozni akcenat", šokirani su ishodom svoje neslane šale, uklonjeni su iz radijskog programa do daljnjeg, a njihova radio stanica je obustavila svako oglašavanje do ponedeljka iz poštovanja prema preminuloj Jasinti Saldani (46).

Smrt medicinske sestre koja je prva odgovorila na poziv australijskih voditelja je tragedija, saopštila je australijska radio stanica "2Day FM", koja je, u međuvremenu, dobila brojne pozive iz celog sveta da popularni dvojac otpusti zbog ovog tragičnog događaja, piše Frans pres.

Saldanijeva se u vreme spornog poziva u utorak rano ujutro našla na centrali bolnice "Kralj Edvard II", gde je do četvrtka Kejt boravila nekoliko dana zbog akutnih jutarnjih mučnina.

Bolničarka je odgovorila na poziv, budući da u to vreme nije bilo recepcionara, i poverovala je da se o Kejtinom stanju raspituju pravi kraljica Elizabeta II i princ Čarls, nakon čega je prosledila poziv medicinskoj sestri koja se starala o trudnoći vojvotkinje od Kembridža.Saldana, koja je u bolnici radila četiri godine i koju je uprava smatrala "prvoklasnom medicinskom sestrom", pronađena je juče ujutro u nesvesnom stanju u blizini bolnice, a mediji navode da je reč o samoubistvu, dok policija smrt ne vodi kao sumnjivu.

Vilijam i Kejt su odmah nakon ove vesti izrazili duboku žalost, ističući da su svi u uglednoj privatnoj bolnici "divno pazili na njih".

Brojne nejasne okolnosti ovog tragičnog događaja tek treba da se utvrde, uključujući pravne posledice šale radijskog dvojca.

Naime, direktor kompanije "Sadern Kros Austereo", koja je vlasnik sidnejskog radija, Ris Holeran tvrdi da pozivom upućenim bolnici nije prekršen nijedan zakon i da niko nije mogao da predvidi šta će se dogoditi, dok je direktor londonske bolnice Džon Lofthaus ranije rekao da je na ovaj način "možda prekršen zakon".Ono što je zasad poznato je da je poziv snimljen, a da su ga pravnici radio stanice procenili pre nego što je objavljen.

Jasinda je bila udata i iza sebe je ostavila dvoje dece.Ona, nakon što je nasela na šalu, prema saznanjima BBC-ja, nije bila suspendovana, niti na bilo koji drugi način kažnjena, a zbog ovog incidenta bolnica nije dobila nijednu kritiku ni iz kraljevske palate, koja za osoblje ima samo reči hvale.

Uprava bolnice, u kojoj su se do sada lečili brojni članovi britanske kraljevske porodice, tada je, međutim, saopštila da će preispitati svoj telefonski protokol kako bi zaštitila lične informacije o pacijentima.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...