Nemci zabranli seks sa životinjama zoofili se bune!?

Da čovek ne poveruje

Nemci zabranli seks sa životinjama zoofili se bune!?

Planeta -
Mobilisani već nekoliko nedelja, članovi nemačkog udruženja za zaštitu prava zoofila (Zeta), prema čijim procenama u Nemačkoj ima 10.000 ljubitelja seksa sa životinjama, najavili su da će podneti žalbu Ustavnom sudu

BERLIN - Dosad tolerantna prema zoofilima, Nemačka je odlučila da udovolji zahtevima udruženja za zaštitu životinja i zabrani seksualni odnos ljudi sa životinjama.

Kako prenose nemački mediji, Bundestag je sinoć izglasao zakon kojim se zabranjuje polni odnos sa životinjom. Za osobe koje bi prisilile živitinju na "radnje protivprirodne vrste" predviđena je kazna do 25.000 evra. Počinioci mogu biti i sudski gonjeni ukoliko se dokaže da je živitinja bila žrtva zlostavljanja. Nemačka se tako pridružila svojim susedima u kojima slični zakoni već postoje.

Seksualni odnos sa životinjama zabranjen je u mnogim evropskim zemljama. U Velikoj Britaniji je zakon promenjen 2003. godine, kada je maksimalna kazna doživotnog zatvora smanjena na dve godine. U Francuskoj se zoofilija kažnjava sa dve godine zatvora i 30.000 evra globe, a u Švajcarskoj kazna može da ide i do tri godine zatvora.

Mobilisani već nekoliko nedelja, članovi nemačkog udruženja za zaštitu prava zoofila (Zeta), prema čijim procenama u Nemačkoj ima 10.000 ljubitelja seksa sa životinjama, najavili su da će podneti žalbu Ustavnom sudu.

"Moralni zakoni, kao što je zabrana zoofilije, nemaju svoje mesto u liberalnoj pravnoj državi", ističe se u saopštenju Zete.

Predsednik ovog udruženja Mihael Kiok želi da spreči "diskriminaciju i progon nemačkih zoofila".

"Zoofili shvataju životinje kao partnere. Ne prisiljavaju ih ni na šta. Životinje je lakše razumeti nego žene", objasnio je Kiok u jednom intervjuu datom krajem novembra listu "Tagescajtung" .

Sa svoje strane, udruženja za zaštitu životinja sa velikim odobravanjem dočekala su odluku Bundestaga.

"Pozdravljamo zabranu", kazao je za AFP portparol Nemačke federacije za zaštitu životinja koja smatra da će ovom merom zaštita životinja biti dovedena u skladu sa evropskim direktivama.

Ova organizacija, međutim, zamera Bundestagu što će zakonom do 2019. godine i dalje biti dozvoljeni pojedini "nehumani" postupci u stočarstvu, kao što je štrojenje svinja i obeležavanje konja usijanim gvožđem bez anestezije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track