UŽAS: Oslobođen otac ubica dvoje dece

UŽAS: Oslobođen otac ubica dvoje dece

Planeta -
Lekari psihijatrijske bolnice u Torontu pustili na slobodu kardiologa Gaja Tarkota jer nije bio psihički stabilan tokom napada

MONTREAL - Neverovatno.Kanadski kardiolog Gaj Tarkot, koji je 2009. sa 40 uboda nožem ubio svoje dvoje dece, pušten je na slobodu posle odluke odbora lekara psihijatrijske bolnice da u vreme napada nije bio psihički stabilan. Oslobođen je nakon svega 46 meseci provedenih u zatvoru psihijatrijske bolnice u Torontu.Tarkot je sinu Oliveru (5) zadao 20 rana, a ćerku Sofiju ubo je kuhinjskim nožem 19 puta i zločin je priznao nakon hapšenja. Međutim, na suđenju ga porota nije osudila na doživotnu robiju zbog svedočenja sudskih veštaka, koji su tvrdili da on u vreme napada nije bio psihički stabilan. Tokom suđenja Tarkot je tvrdio da je bio ogorčen zbog raspada braka i da je „pukao“. Insistirao je da se uopšte ne seća da je hladnokrvno ubio svoju decu.Kanadska vlada osudila je oslobađanje Tarkota rekavši da je njegovo puštanje ‘’neprihvatljivo’’.

Tarkot želi novu decuKanadska javnost ne veruju da je Gaj Tarkot psihički nestabilna osoba. Naime, on je čak i odboru koji je odlučivao o njegovom oslobađanju rekao da se „raduje izlasku na slobodu“.- Planiram da živim normalan život i nadam se da ću se ponovno baviti medicinom i imati još dece - kazao je Tarkot.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track