Najnovije vesti

Zavisnik od hevi metala prima invalidsku penziju
Foto: BETA

Švedska obećana zemlja

Zavisnik od hevi metala prima invalidsku penziju

Planeta
00:00h
Već deset godina pokušavam da se izborim za invalidninu, tj. da se moja ljubav prema hevi metalu tretira kao poremećaj. Razgovarao sam sa tri psihijatra i konačno uspeo da to i dokažem, kaže Tlgren

STOKHOLM - Jedan 42-godišnji Šveđanin primaće svakog meseca invalidninu od države, jer je zvanično proglašen "zavisnikom" od hevi metala.

Rodžer Tulgren ne može da živi bez hevi metala. Neprestano sluša njegov žestoki ritam, a godišnje poseti više od 300 koncerata. Zbog svoje neobične "zavisnosti" dobio je otkaz na svakom poslu koji je dosad obavljao.

Tulgren je razgovarao sa tri psihijatra koji su potvrdili da kod njega postoji zavisnosti od agresivnog rok žanra.

"Već deset godina pokušavam da se izborim za invalidninu, tj. da se moja ljubav prema hevi metalu tretira kao poremećaj. Razgovarao sam sa tri psihijatra i konačno uspeo da to i dokažem", objasnio je on.

Pored novčane pomoći, Tulgren je dobio i posao perača sudova u jednom restoranu, gde ima skraćeno radno vreme. Njegov šef dopušta mu da sluša svoju omiljenu muziku sve dok ne smeta drugim radnicima, kao i da ranije odlazi sa posla da bi otišao na koncerte.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...